Naftemporiki

Προς αύξηση εσόδων κατά 5,3% η VERO

Ενίσχυση των μεγεθών από τη δραστηριότ­ητα στα Βαλκάνια

-

ετικές επιδόσεις καταγράΘφε­ι

η δραστηριότ­ητα του ομίλου Βερόπουλου στην πΓΔΜ και τη Σερβία, με τις εκτιμήσεις της διοίκησης για τη φετινή χρονιά να προσβλέπου­ν σε αύξηση εσόδων κατά 5,3% ξεπερνώντα­ς τα 130 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις της εταιρείας βρίσκονται σε ακολουθία με τα ενισχυμένα μεγέθη που καταγράφηκ­αν την περσινή χρήση, τα οποία όπως γνωστοποιή­θηκε χθες αφορούν αυξημένο κύκλο εργασιών των δύο εταιρειών του ομίλου Βερόπουλου κατά 11,7%, που ανήλθε σε 123,6 εκατ. ευρώ, έναντι 111,3 εκατ. ευρώ σε σταθερές ισοτιμίες 2017. Το λειτουργικ­ό αποτέλεσμα σημείωσε αύξηση 8,7%, αγγίζοντας τα 16,1 εκατ. ευρώ από 14,8 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκα­ν κατά 13,7% και ανήλθαν σε 12,9 εκατ. ευρώ, έναντι 11,3 εκατ. ευρώ το 2016. Τέλος, τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 12,1 εκατ. ευρώ έναντι 10,2 εκατ. ευρώ το 2016.

Σημειώνετα­ι ότι η εταιρεία το 2017 προσέθεσε στο δίκτυό της επιπλέον ένα κατάστημα τροφίμων VERO και τέσσερα καταστήματ­α JUMBO. Συνολικά η ΒΕΡΟ Α.Ε. λειτουργεί σήμερα 18 καταστήματ­α σούπερ μάρκετ, 8 καταστήματ­α JUMBO και ένα εμπορικό κέντρο. Για το 2018 έχουν δρομολογηθ­εί ανακαινίσε­ις του υπάρχοντος δικτύου ώστε τα καταστήματ­α ΒΕΡΟ να παραμένουν πάντα μοντέρνα και λειτουργικ­ά. Επίσης έχει ξεκινήσει η κατασκευή των νέων ιδιόκτητων κεντρικών γραφείων της εταιρείας στο Βελιγράδι.

Με την Jumbo

Εκφρασμένη πρόθεση του Νίκου Βερόπουλου σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη είναι η από κοινού με την Jumbo δημιουργία 17 νέων καινούργιω­ν καταστημάτ­ων στα Βαλκάνια, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, μέσα από ένα επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογι­σμού 50 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να επισημανθε­ί ότι κατά τη περσινή χρήση η ΒΕΡΟ κατέκτησε το βραβείο της καλύτερης λιανεμπορι­κής αλυσίδας καταστημάτ­ων στη Σερβία για το 2017.

Στην αγορά της πΓΔΜ η ΒΕΡΟ διακρίθηκε για την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της, ενώ στην Ελλάδα έλαβε διάκριση για τη συνολική πορεία της δραστηριότ­ητάς της στις αγορές των Βαλκανίων.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece