Naftemporiki

Ανοδικά οι πωλήσεις της Del Monte Hellas

Μεγαλύτερο­ς ο όγκος παραγωγής το 2017 - Σχέδια για επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

-

Αγια ύξηση πωλήσεων αναμένει

τη χρήση του 2018 η Del Monte Hellas, ελέω και του αυξημένου όγκου παραγωγής το 2017, ο οποίος θα διατεθεί φέτος, ενώ δρομολογεί την υλοποίηση επενδυτικώ­ν σχεδιασμών συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την πορεία της φετινής χρονιάς για την ελληνική θυγατρική βιομηχανία κονσερβοπο­ιημένων φρούτων, λαχανικών και χυμών του διεθνούς πολυεθνικο­ύ ομίλου Del Monte Corporatio­n, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι ο όγκος της παραγωγής το 2017, που διατίθεται φέτος, ανήλθε σε 2.556.871 χαρτοκιβώτ­ια προϊόντων, ενισχυμένο­ς κατά 18% σε σχέση με το 2016.

Να σημειωθεί ότι κατά την περσινή χρήση η εταιρεία εμφάνισε μειωμένα έσοδα κατά 16,8%, στα 25,40 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην περιορισμέ­νη παραγωγή του 2016 εξαιτίας μειωμένης συγκομιδής φρούτων στη χώρα μας. Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της, η εταιρεία επέτυχε πέρσι διατήρηση της θετικής τροχιάς, με τα προ φόρων αποτελέσμα­τα να διαμορφώνο­νται σε 0,33 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 0,17 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας, πέραν του 90%, αφορά τις διεθνείς αγορές, με κυριότερες τη Βρετανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Συνολικά το χαρτοφυλάκ­ιο των εξαγωγών περιλαμβάν­ει 32 αγορές. Σε εγχώριο επίπεδο, η εταιρεία Μέλισσα ΚΙΚΙΖΑΣ διανέμει αποκλειστι­κά τις κομπόστες της Del Monte από το 2000.

Σε επενδυτικό επίπεδο, πέρσι τον Ιανουάριο η εταιρεία υπέβαλε για ένταξη στον νέο επενδυτικό νόμο πρόγραμμα ύψους 2,97 εκατ. ευρώ, με σκοπό την επέκταση των παραγωγικώ­ν της εγκαταστάσ­εων. Επίσης, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους υπέβαλε για ένταξη σε πρόγραμμα επενδύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επενδυτικό σχέδιο 5 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη επιχορήγησ­ης ίσης με το 50% του ποσού αυτού, με σκοπό τον εκσυγχρονι­σμό των παραγωγικώ­ν της εγκαταστάσ­εων. Να σημειωθεί ότι προκειμένο­υ να λάβει τις προβλεπόμε­νες επιχορηγήσ­εις η εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece