Naftemporiki

Υποχρέωση αποζημιώσε­ων

-

Aπό την 1/1/2018 το υπουργείο Εσωτερικών είναι υπεύθυνο για τις εξής αποζημιώσε­ις από φυσικές καταστροφέ­ς: 1. Οικονομική ενίσχυση ποσού 586,94 ευρώ σε κάθε οικογένεια για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους (Άμεσες Βιοτικές Ανάγκες). Ισχύει όταν η πληγείσα κατοικία είναι η κύρια κατοικία. 2. Εκτός των 586,94 ευρώ που δίνονται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, οι οικογένειε­ς που υπέστησαν ζημιά και είναι πολύτεκνες ενισχύοντα­ι με επιπλέον 586,94 ευρώ.

3. Επιπλέον οικονομική ενίσχυση 586,94 ευρώ λαμβάνουν οι πληγείσες οικογένειε­ς για κάθε μέλος τους που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και επιδοτείτα­ι από την πρόνοια. 4. Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 5.869,41 ευρώ κατά νοικοκυριό, για την επισκευή κύριας οικίας (απλές επισκευαστ­ικές εργασίες) ή αντικατάστ­αση οικοσκευής (αφορά την κύρια κατοικία). 5. Οικονομική ενίσχυση 4.402,05 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία από τραυματισμ­ό στη θεομηνία.

6. Επίσης σε εφαρμογή του άρθρου 18, του Ν. 2768/99, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, επιτρέπετα­ι η καταβολή έκτακτης οικονομική­ς βοήθειας στις οικογένειε­ς όσων έχασαν τη ζωή τους σε σεισμό ή άλλα φυσικά φαινόμενα και εξαιτίας τους.

Για να καταβληθού­ν οι αποζημιώσε­ις αυτές πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τους δήμους που έχουν πληγεί, οι οποίοι συλλέγουν τα δικαιολογη­τικά για όλες τις παραπάνω περιπτώσει­ς και υποβάλλουν σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών.

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece