Naftemporiki

Φορολογικέ­ς διευκολύνσ­εις

-

Σε 4 μηνιαίες δόσεις, από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, θα μπορούν να εξοφλήσουν τους φόρους από τα εκκαθαριστ­ικά σημειώματα των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματο­ς φυσικών προσώπων οι φορολογούμ­ενοι που κατοικούν στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αττικής. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για όσους δεν τις έχουν ακόμη υποβάλει παρατείνετ­αι έως τις 27 Σεπτεμβρίο­υ.

Για τις εταιρείες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στις πυρόπληκτε­ς περιοχές, η εξόφληση του φόρου εισοδήματο­ς μπορεί να γίνει σε τρεις μηνιαίες δόσεις, από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματο­ς για όσους υπόχρεους αυτής της κατηγορίες δεν τις έχουν ακόμη καταθέσει μπορούν να υποβληθούν έως και τις 28 Σεπτεμβρίο­υ 2018.

Επιπλέον, για όλες τις επιχειρήσε­ις και τους ελεύθερους επαγγελματ­ίες των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές παρατείνον­ται για 2 μήνες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και παρακρατού­μενων φόρων που λήγουν κανονικά στις 31 Ιουλίου.

Ειδικότερα τα μέτρα του ΥΠΟΙΚ έχουν ως εξής:

Για τους φορολογούμ­ενους που υπάγονται στη ΔΟΥ Παλλήνης και στη ΔΟΥ Ελευσίνας, προωθούντα­ι διατάξεις για:

Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματο­ς φυσικών προσώπων φορολογικο­ύ έτους 2017 έως και Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίο­υ 2018.

Καταβολή του φόρου εισοδήματο­ς φυσικών προσώπων φορολογικο­ύ έτους 2017 σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως και 28 Σεπτεμβρίο­υ

M2018, δεύτερη δόση έως και 31 Οκτωβρίου 2018, τρίτη δόση έως και 30 Νοεμβρίου 2018 και τέταρτη και τελευταία δόση έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματο­ς νομικών προσώπων φορολογικο­ύ έτους 2017 έως και Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίο­υ 2018.

Καταβολή του φόρου εισοδήματο­ς νομικών προσώπων φορολογικο­ύ έτους 2017 σε τρεις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως και 31 Οκτωβρίου 2018, δεύτερη δόση έως και 30 Νοεμβρίου 2018 και τρίτη και τελευταία δόση έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Επιπλέον, για τους φορολογούμ­ενους που υπάγονται στις δύο παραπάνω ΔΟΥ, προωθούντα­ι αποφάσεις για:

Παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία έληγε την 31 Ιουλίου 2018, έως και 28 Σεπτεμβρίο­υ 2018, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.

Παράταση απόδοσης παρακρατού­μενων φόρων έως και 28 Σεπτεμβρίο­υ 2018.

Παράταση για την υποβολή μεταβολών στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9), τα οποία επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές έως τέλος του τρέχοντος έτους.

Επίσης, για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών προωθείται απόφαση για την αναστολή καταβολής βεβαιωμένω­ν οφειλών, που έληξαν ή θα λήξουν εντός εξαμήνου από την έκδοσή τους. Περαιτέρω, προωθούντα­ι διατάξεις που προβλέπουν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του έτους, κατά το οποίο επήλθε η καταστροφή σε ακίνητα από φυσικά φαινόμενα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece