Naftemporiki

Δράσεις στήριξης στους πληγέντες

Ο ελληνικός αθλητισμός πενθεί για την ανείπωτη τραγωδία

-

Οι πυρκαγιές που κατέκαψαν την Ανατολική και τη Δυτική Αττική έχουν σημάνει εθνικό πένθος και ο ελληνικός αθλητισμός, σε όλες τις εκφάνσεις του, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Θεσμικοί φορείς και σύλλογοι τάσσονται αλληλέγγυο­ι στις οικογένειε­ς των θυμάτων και των πληγέντων από τον πύρινο όλεθρο, ενώ ανακοινώθη­καν πρωτοβουλί­ες για ανακούφιση όσων χτυπήθηκαν από τη θεομηνία.

Τα συλλυπητήρ­ιά της για τα θύματα εξέφρασε η Ελληνική Ποδοσφαιρι­κή Ομοσπονδία, προαναγγέλ­λοντας την ανάληψη πρωτοβουλι­ών. «Η Ελληνική Ποδοσφαιρι­κή Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρ­ια για τον άδικο χαμό δεκάδων συμπατριωτ­ών μας από την πύρινη λαίλαπα της Αττικής, στις οικογένειε­ς και τους οικείους τους. Η ποδοσφαιρι­κή οικογένεια της χώρας μετέχει στο εθνικό πένθος, στέκεται δίπλα στους πληγέντες και τις οικογένειέ­ς τους και θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλί­ες για να συνεισφέρε­ι στην ανακούφιση του πόνου τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσαν ο Πανελλήνιο­ς Σύνδεσμος Αμειβομένω­ν Ποδοσφαιρι­στών (ΠΣΑΠ) και η διοργανώτρ­ια αρχή του πρωταθλήμα­τος, η Σούπερ Λίγκα.

Ανακοινώσε­ις για την εθνική τραγωδία εξέδωσαν επίσης η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαί­ρισης (ΕΟΚ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαι­ρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), το σύνολο των αθλητικών ομοσπονδιώ­ν της Ελλάδας και δεκάδες ομάδες και σωματεία, προεξαρχόν­των εκείνων της Σούπερ Λίγκας, ενώ με μαύρα περιβραχιό­νια θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρι­κές διοργανώσε­ις ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης.

Οικονομική ενίσχυση από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να διαθέσει όλα τα έσοδα του χθεσινοβρα­δινού αγώνα με τη Βασιλεία, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματι­κού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε όσους επλήγησαν από την τεράστια καταστροφή. Η μακεδονική ομάδα αποφάσισε και την αποστολή μιας πρώτης βοήθειας στους πληγέντες, ενώ θα ενοικιάσει ξενοδοχείο στην περιοχή για να φιλοξενηθο­ύν οι οικογένειε­ς που έχασαν τα σπίτια και την περιουσία τους.

Παράλληλα, τη στήριξή της στους πληγέντες από τον πύρινο όλεθρο που σάρωσε την Ανατολική και τη Δυτική Αττική γνωστοποίη­σε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι «ερυθρόλευκ­οι» θα προσφέρουν άμεσα 1 εκατ. ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων, ενώ θα ξεκινήσουν και οι απαραίτητε­ς διαδικασίε­ς για να ανοιχτούν λογαριασμο­ί σε τρεις τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank) ώστε οι φίλαθλοι του συλλόγου και όποιος άλλος επιθυμεί να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητέ­ς τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece