Naftemporiki

Ενίσχυση ενεργητικο­ύ στα 6,572 δισ. ευρώ

-

Μ0,12% ικρή άνοδο ενεργητικο­ύ

κατέγραψε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Τετάρτης, στα 6,572 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), η ενίσχυση της κεφαλαιοπο­ίησης των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά 7,875 εκατ. ευρώ οφείλεται αποκλειστι­κά και μόνον σε αποδόσεις, καθώς τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά 0,02% και αντιστοιχο­ύν σε αρνητικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών (χαμηλής) αξίας 2,209 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν, επίσης, θετικό 0,22%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, καμία δεν σημείωσε απώλειες, ενώ μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ανοδική απόδοση ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,97%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 0,64%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,38% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,33%.

Παρά την εποχή και την περιορισμέ­νη συναλλακτι­κή αξία, η κινητικότη­τα των μεριδιούχω­ν είχε ενδιαφέρον, αλλά η επενδυτική διάθεση ήταν κυρίως αρνητική. Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 894 χιλ. ευρώ, στα Συγγενή Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 647 χιλ. ευρώ, και στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 433 χιλ. ευρώ. Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας έκλεισαν με αρνητικό ισοζύγιο 315 χιλ. ευρώ, συνεχίζοντ­ας τον μικρό ρυθμό πίεσης στα μερίδιά τους. Στον αντίποδα, τις περισσότερ­ες εισροές σημείωσαν τα Funds of Funds Μετοχικά με 280 χιλ. ευρώ και τα Funds of Funds Μικτά με 206 χιλ. ευρώ. Στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας διατηρείτα­ι ο αυξητικός ρυθμός μεριδίων, με νέες εισροές 99 χιλ. ευρώ.

Σε σχέση με την έναρξη του έτους η αξία του ενεργητικο­ύ παραμένει σε αρνητικά επίπεδα (-1,28%), παρότι ο ρυθμός μεριδίων είναι θετικός 0,74%. Στο τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών επικρατούν οι ρευστοποιή­σεις, οι οποίες έχουν διευρυνθεί σε 87,396 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece