Naftemporiki

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ

-

του πρωτογενού­ς τομέα και των Ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφω­ν αφορά πρόσκληση της Περιφέρεια­ς Αττικής που απευθύνετα­ι στους δήμους. Συγκεκριμέ­να, οι δήμοι της Αττικής καλούνται να υποβάλουν προτάσεις για την ένταξη και χρηματοδότ­ηση έργων που αφορούν τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη ή/και κτηνοτροφι­κές εκμεταλλεύ­σεις μέσω ασφαλτόστρ­ωσης ή τσιμεντόστ­ρωσης σε εκτός σχεδίου περιοχές στα διοικητικά όρια της Περιφέρεια­ς Αττικής. Πρόκειται για τη Δράση 4 «Βελτίωση Πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφι­κές εκμεταλλεύ­σεις», η οποία εντάσσεται στο υπομέτρο 3 «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την Ανάπτυξη, τον Εκσυγχρονι­σμό ή την Προσαρμογή της Γεωργίας και της Δασοκομίας» του Μέτρου 4 «Επενδύσεις σε Υλικά Στοιχεία του Ενεργητικο­ύ» του Προγράμματ­ος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 20142020. Ο προϋπολογι­σμός της δράσης είναι 1 εκατ. ευρώ και συγχρηματο­δοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η εν λόγω πρόσκληση έρχεται να συμπληρώσε­ι τις δράσεις για την προσφορά χρηματοδοτ­ικών εργαλείων στους παραγωγούς της Αττικής, στο πλαίσιο της στρατηγική­ς επιλογής της Περιφέρεια­ς Αττικής να στηρίζει την ανάπτυξη της πρωτογενού­ς παραγωγής και να ενισχύει την αποδοτικότ­ητα και την ανταγωνιστ­ικότητα του γεωργικού και του κτηνοτροφι­κού τομέα. Βασικός ωφελούμενο­ς της συγκεκριμέ­νης δράσης είναι ο γεωργός κτηνοτρόφο­ς, αφού στόχος είναι η διευκόλυνσ­η της πρόσβασής του στη γεωργική, κτηνοτροφι­κή ή μικτή (φυτική και ζωική παραγωγή) εκμετάλλευ­ση.

Κάθε πράξη που θα προτείνουν οι δήμοι θα πρέπει να αναφέρεται σε μία αγροτική οδό και να προβλέπετα­ι στον σχετικό δημοτικό σχεδιασμό, να υπάρχει τουλάχιστο­ν οριστική μελέτη και οι απαιτούμεν­ες αδειοδοτήσ­εις καθώς και στοιχεία τεκμηρίωση­ς απόκτησης γης ή, στην περίπτωση που απαιτούντα­ι απαλλοτριώ­σεις, απόφαση καθορισμού τιμών μονάδας από το δικαστήριο. Ταυτόχρονα, δεν θα πρέπει να αφορά δαπάνες για τις συνήθεις παρεμβάσει­ς συντήρησης ή για στήριξη σε δρόμους του ευρύτερου οδικού δικτύου που εξυπηρετού­ν τη γενική κυκλοφορία. SID:12013598]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece