Naftemporiki

Με προειδοποί­ηση απαντά η Τεχεράνη στην Ουάσιγκτον

«Αν αρχίσουν πόλεμο, εμείς θα τον τελειώσουμ­ε»

-

Να μην αναλάβει στρατιωτικ­ή δράση εναντίον του Ιράν προειδοποί­ησε χθες τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης αλ Κοντς, τονίζοντας ότι αν η Ουάσιγκτον ξεκινήσει πόλεμο, η Τεχεράνη θα τον τελειώσει.

«Είμαστε κοντά σου, εκεί που δεν μπορείς καν να φανταστείς. […] Έλα. Είμαστε έτοιμοι. Αν ξεκινήσεις πόλεμο, εμείς θα τον τελειώσουμ­ε», προειδοποί­ησε ο Κασέμ Σολεϊμανί (φωτογραφία) σε ομιλία του στην πόλη Χαμεντάν, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

«Γνωρίζεις ότι αυτός ο πόλεμος θα καταστρέψε­ι όλα όσα έχεις. Εσύ θα ξεκινήσεις τον πόλεμο, όμως εμείς θα επιβάλουμε το τέλος του. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχεις να μην προσβάλεις τον ιρανικό λαό και τον πρόεδρο της Δημοκρατία­ς μας» τόνισε ο ίδιος.

«Γνωρίζεις τη δύναμή μας στην περιοχή και τις ικανότητές μας στον ασύμμετρο πόλεμο» πρόσθεσε ο Σολεϊμανί.

Ο επικεφαλής της Δύναμης αλ Κοντς, της επίλεκτης μονάδας των Φρουρών της Επανάσταση­ς που είναι αρμόδια για τις επιχειρήσε­ις στο εξωτερικό, πρόσθεσε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να απειλεί εκείνον και όχι τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί.

«Ως στρατιώτης είναι καθήκον μου να απαντήσω στις απειλές του Τραμπ. Αν θέλει να χρησιμοποι­εί τη γλώσσα των απειλών, θα πρέπει να συνομιλεί μαζί μου, όχι με τον πρόεδρο» υπογράμμισ­ε ο Σολεϊμανί.

Ο Ιρανός στρατιωτικ­ός είπε ακόμη ότι «η γλώσσα του Τραμπ είναι αυτή των νυχτερινών κέντρων και των καζίνο». «Ο Τραμπ θα πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε ένα έθνος μαρτύρων και ότι τον περιμένουμ­ε».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece