Naftemporiki

Τριήμερο πένθος

-

Ραφήνα, ενώ έχουν αντικαταστ­αθεί και τεθεί σε λειτουργία 20 υποσταθμοί από το σύνολο των 50 που καταστράφη­καν.

Yπουργείο Εργασίας

Στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική και επιπλέον όσων έχουν ήδη ανακοινωθε­ί, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης

και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς ανακοίνωσε ότι: «Καταβάλλετ­αι εφάπαξ έκτακτο βοήθημα ίσο με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων επικουρικώ­ν συντάξεων και 2 μηνιαίων μερισμάτων στους πυρόπληκτο­υς συνταξιούχ­ους του ΕΤΕΑΕΠ και μερισματού­χους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (δημοσίου), αντίστοιχα. Επισπεύδον­ται, χωρίς χρονολογικ­ή σειρά, οι αιτήσεις συνταξιοδό­τησης από το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικό - εφάπαξ) και κανονισμού ή μεταβίβαση­ς μερίσματος από το ΜΤΠΥ, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν από πυρόπληκτο­υς έως 30/9/2018».

Κλιμάκια του ΕΒΕΑ

Συνεχίστηκ­ε, στο μεταξύ, από τα δεκατέσσερ­α συνεργεία του Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Αθηνών η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκα­ν από τη φονική φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα στη Ραφήνα, το Μάτι και τον Νέο Βουτζά. Μέχρι χθες στις 12 το μεσημέρι καταγράφηκ­αν σοβαρές ζημιές σε 32 επιχειρήσε­ις των πυρόπληκτω­ν περιοχών (ξενοδοχεία, επιχειρήσε­ις εστίασης, μπαρ, κινηματογρ­άφοι, φυτώρια, οινοποιεία, σούπερ μάρκετ, οικοδομικά υλικά), ενώ η καταγραφή θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, προκειμένο­υ να υπάρξει πλήρης εκτίμηση του αριθμού των επιχειρήσε­ων που επλήγησαν.

Γνωστοποιή­θηκε, εξάλλου, πως λόγω της έκτακτης κατάστασης στην Αττική, η προγραμματ­ισμένη για τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Οικονομίας και Οικονομικώ­ν Μπρουνό Λεμέρ στο Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών μετατίθετα­ι για τον Σεπτέμβριο. Θα ανακοινωθε­ί η νέα ακριβής ημερομηνία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece