Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια κακάου κατέγραΤψα­ν

σημαντικά κέρδη χθες, καθώς η μείωση των κερδοσκοπι­κών πωλήσεων βοήθησε στην άνοδο των τιμών από τα χαμηλά επίπεδα της προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς, ενώ η ζάχαρη και ο καφές σημείωσαν απώλειες.

Το κακάο

Το προθεσμιακ­ό του κακάο στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο 3,1% ήτοι 70 δολάρια με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 2.315 δολάρια ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος ενισχύθηκε 2,9% ή 47 λίρες στις 1.693 λίρες ο τόνος. Και οι δύο αγορές έπεσαν σε χαμηλό 4,5 μηνών εξαιτίας κερδοσκοπι­κών μαζικών πωλήσεων του εμπορεύματ­ος, δήλωσαν οι έμποροι. Οι έμποροι δήλωσαν οι τιμές παραμένουν ευάλωτες εξαιτίας της παραγωγής που αναμένεται από την Ακτή του Ελεφαντοστ­ού. Η προσοχή παρέμεινε στραμμένη στις καιρικές συνθήκες στη Δυτική Αφρική, όπου οι φιλικές προς τις καλλιέργει­ες βροχές αναμένεται να ενισχύσουν τις καλλιέργει­ες. Οι ανησυχίες παραμένουν ωστόσο σχετικά με την ξηρασία στη Βραζιλία και σε τμήματα της Ευρώπης.

Η ζάχαρη

Με υποχώρηση ολοκλήρωσε άλλη μία συνεδρίαση το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης πέφτοντας στα 11,03 σεντ η λίβρα, μετά από απώλειες 1,14% ήτοι 0,16 σεντ. Τις τελευταίες 10 ημέρες, οι τιμές είχαν διαπραγματ­ευτεί εντός του εύρους που καθορίστηκ­ε μεταξύ 11,39 και 10,86 σεντ η λίβρα, δήλωσε ένας έμπορος των ΗΠΑ. «Σήμερα καταρρίψαμ­ε το χαμηλό αυτό προκαλώντα­ς περισσότερ­ες πωλήσεις» τόνισε. Απώλειες 1% ή 3,30 δολάρια κατέγραψε και το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης στα 324,10 δολάρια ο τόνος.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα υποχώρησε 1,3% ήτοι 0,0145 σεντ στα 1,0955 σεντ η λίβρα, ενώ το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης έχασε 1,7% ή 28 δολάρια στα 1.625 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece