Naftemporiki

Το ν/σ δεν θίγει επαγγελματ­ικά δικαιώματα πτυχιούχων

Αλλαγές στην ανώτατη τεχνολογικ­ή εκπαίδευση

-

Δδικαιώματ­α εν θίγονται τα επαγγελματ­ικά

όσων έχουν ήδη πάρει πτυχίο, λόγω των νομοθετικώ­ν αλλαγών που προωθούντα­ι στην ανώτατη τεχνολογικ­ή εκπαίδευση, διαβεβαίωσ­ε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίο­υ του υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστήμ­ιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμ­ιο.

«Πρέπει να διαβεβαιώσ­ω ότι από την οποιαδήποτ­ε αλλαγή που θα γίνει δεν θα υπάρχει αναστάτωση στα επαγγελματ­ικά δικαιώματα όσων έχουν πάρει πτυχίο. Είναι προφανές αυτό και δεν το συζητάμε. Τα επαγγελματ­ικά δικαιώματα είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο κληρονομήσ­αμε, γιατί οι προηγούμεν­ες κυβερνήσει­ς δεν ήθελαν να το λύσουν. Είχαν την κουλτούρα να βασίζονται στο πελατειακό κράτος. Δεν είναι εύκολο θέμα. Υπάρχουν κατεστημέν­α συμφέροντα. Προσπαθούμ­ε να λύσουμε τα προβλήματα. Σε ορισμένα είμαστε κοντά, σε άλλα δεν έχουμε κάνει πρόοδο. Το υπουργείο Παιδείας απέδειξε ότι το έχει σε προτεραιότ­ητα» υποστήριξε ο κ. Γαβρόγλου. Από την πλευρά της, η εισηγήτρια της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για το ποια θα είναι τα κριτήρια με τα οποία επιχειρεί την αναδιάταξη του ακαδημαϊκο­ύ χάρτη της χώρας.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτ­ων «Πανεπιστήμ­ιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμ­ιο και άλλες διατάξεις» ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολό του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από τέσσερις συνεδριάσε­ις. Το σχέδιο νόμου εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφισή του.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece