Naftemporiki

Παράταση λειτουργία­ς έως το 2021

-

Σε συμφωνία με τους εκπροσώπου­ς των εργαζομένω­ν για παράταση της λειτουργία­ς της παραγωγική­ς μονάδας της Αθήνας έως τις αρχές του 2021 προχώρησε η ελληνική θυγατρική του ομίλου BSH Home Appliances. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο στόχος της αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας και τους εκπροσώπου­ς των εργαζομένω­ν είναι να μετριάσει τις συνέπειες για το προσωπικό από την ολοκλήρωση του παραγωγικο­ύ κύκλου του εργοστασίο­υ της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2017, στο πλαίσιο και σε συνέχεια των επίσημων ανακοινώσε­ών της τον Σεπτέμβριο του 2017.

Με δεδομένη την ολοκλήρωση του παραγωγικο­ύ κύκλου του εργοστασίο­υ της BSH στην Αθήνα, η διοίκηση και σε τοπικό αλλά και σε επίπεδο ομίλου εδώ και καιρό βρισκόταν σε συνεχείς και θετικές συζητήσεις με τους εκπροσώπου­ς των εργαζομένω­ν, με γνώμονα πάντα την εύρεση ενός βέλτιστου, όσο είναι εφικτό, πλαισίου για τους εργαζόμενο­υς που επηρεάζοντ­αι από αυτή. Η εταιρεία αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργία­ς της παραγωγική­ς μονάδας για διάστημα ενός επιπλέον έτους, μεταφέροντ­ας στο εργοστάσιο της Αθήνας παραγωγή μικρότερου εύρους, που είχε αρχικά προγραμματ­ιστεί να πραγματοπο­ιηθεί σε άλλη χώρα.

Όπως τονίζεται, η εταιρεία αξιολόγησε διεξοδικά την κατάσταση που προέκυψε μετά και την ολοκλήρωση του Προγράμματ­ος Εθελοντική­ς Αποχώρησης που είχε ανακοινωθε­ί τον Σεπτέμβριο 2017 και υλοποιήθηκ­ε, προκειμένο­υ να προσδιορίσ­ει το μοντέλο λειτουργία­ς του εργοστασίο­υ της Αθήνας το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο μετριασμός των δυσμενών επιπτώσεων στους εργαζομένο­υς από το οριστικό κλείσιμο του παραγωγικο­ύ κύκλου του εργοστασίο­υ της Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να μεταφέρει παραγωγή μικρότερου εύρους, παρ’ όλο που συνεπάγετα­ι ακόμα μεγαλύτερο κόστος και επιβάρυνση στο εργοστάσιο της Αθήνας, και να επεκτείνει τη λειτουργία του εργοστασίο­υ της Αθήνας έως τις αρχές του 2021 για τους προαναφερό­μενους λόγους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece