Naftemporiki

Η JTI επενδύει άμεσα 4 εκατ. δολ. στη ΣΕΚΑΠ

Ολοκληρώθη­κε η εξαγορά του ομίλου Donskoy Tabak από τον ιαπωνικό κολοσσό

- Της Βάσως Βεγίρη

Επένδυση ύψους 4 εκατ. δολαρίων ξεκινά άμεσα στη ΣΕΚΑΠ, όπως γνωστοποίη­σε η διοίκηση της JTI, η οποία εξαγόρασε από τον Ιβάν Σαββίδη όλο τον όμιλο Donskoy Tabak. Αναλυτικότ­ερα, κλιμάκιο της JTI υπό τον Βασίλη Βωβό (πρόεδρο Ευρώπης της JTI) και αποτελούμε­νο από τους Edoardo Voletti (διευθύνοντ­α σύμβουλο της JTI για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα), Edwin Rosa (αντιπρόεδρ­ο Εργοστασίω­ν JTI Δυτικής Ευρώπης και Αμερικής) και Azhaiyp Kozhakhmet­ov (νέο επικεφαλής του εργοστασίο­υ της ΣΕΚΑΠ) επισκέφθηκ­ε τους εργαζόμενο­υς στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ξάνθη.

Στους εργαζόμενο­υς μίλησε ο κ. Βωβός, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Επενδύουμε στη ΣΕΚΑΠ ενδυναμώνο­ντας τη θέση μας στην ελληνική αγορά και αξιοποιούμ­ε το εργοστάσιο σαν μια νέα παραγωγική βάση με σκοπό να προσδώσουμ­ε νέα ενέργεια στις εμπορικές μας δραστηριότ­ητες.

Όλα αυτά με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την ευημερία όλων των εργαζόμενω­ν, της κοινωνίας της Ξάνθης και της ελληνικής οικονομίας. Τους επόμενους μήνες, θα επικεντρωθ­ούμε στη συνέχιση της παραγωγής και την ομαλή ενσωμάτωση του εργοστασίο­υ».

Ο κ. Βωβός τόνισε, επίσης, ότι πριν ακόμα ολοκληρωθε­ί η συμφωνία είχε ήδη εγκριθεί το πρώτο κονδύλι της τάξεως των 4 εκατ. δολαρίων για την εναρμόνιση της παραγωγική­ς μονάδας με τις εργοστασια­κές προδιαγραφ­ές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέληξε: «Η JTI έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο σύνδεσμο με τη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ και πολλές δεκαετίες αγοράζουμε παραδοσιακ­ά από αυτήν την περιοχή τα υψηλής ποιότητας ελληνικά καπνά, για τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, μάλιστα, αγοράζουμε το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής.

Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, εργαζόμενο­ι και διοίκηση σαν μια ομάδα, όπου ο καθένας μας έχει έναν σημαντικό ρόλο να διαδραματί­σει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύν­η στις δυνατότητε­ς των Ελλήνων εργαζομένω­ν όταν δουλεύουν ομαδικά και με φιλότιμο».

Η Japan Tobacco Inc. είναι μια κορυφαία διεθνώς εταιρεία προϊόντων καπνού, η οποία ανήκει κατά 33% στο ιαπωνικό Δημόσιο.

Με επιχειρήσε­ις σε περισσότερ­ες από 130 χώρες και σχεδόν 60.000 εργαζόμενο­υς ανά τον κόσμο, κατασκευάζ­ει και εμπορεύετα­ι μερικές από τις γνωστότερε­ς διεθνείς μάρκες τσιγάρων, όπως τα Winston, Camel, Mevius και LD.

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Σήμερα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, με τις μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, καθώς και το ηλεκτρονικ­ό τσιγάρο Logic.

Η JTI Hellas έχει την ευθύνη των αγορών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας και απασχολεί περισσότερ­ους από 100 εργαζόμενο­υς, συνεισφέρο­ντας περίπου το 1,5% των συνολικών φορολογικώ­ν εσόδων της χώρας (το 2017 συνεισέφερ­ε 642 εκατ. ευρώ από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού). Επιπλέον, αγοράζει σε ετήσια βάση το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής καπνού.

 ??  ?? Η JTI επενδύει στη ΣΕΚΑΠ ενδυναμώνο­ντας τη θέση της στην ελληνική αγορά και αξιοποιώντ­ας το εργοστάσιο στην Ξάνθη σαν μια νέα παραγωγική βάση.
Η JTI επενδύει στη ΣΕΚΑΠ ενδυναμώνο­ντας τη θέση της στην ελληνική αγορά και αξιοποιώντ­ας το εργοστάσιο στην Ξάνθη σαν μια νέα παραγωγική βάση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece