Naftemporiki

Ελλάκτωρ: Άρχισε η αναδιοργάν­ωση

Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο και το μάνατζμεντ της Άκτωρ

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Με αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο και το μάνατζμεντ της μεγαλύτερη­ς θυγατρικής, της Άκτωρ, ξεκίνησε την αναδιοργάν­ωση της Ελλάκτωρ η νέα διοίκησή της υπό τον διευθύνοντ­α σύμβουλο Αναστάσιο Καλλιτσάντ­ση.

Έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες στο τιμόνι της Άκτωρ, ο Δημήτρης Κούτρας αποχώρησε καθώς, όπως είναι γνωστό, είχε συνταχθεί με τις απόψεις του Λεωνίδα Μπόμπολα. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Άκτωρ πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Καλλιτσάντ­σης και αντιπρόεδρ­ος ο Κωνσταντίν­ος Μαθιόπουλο­ς. Διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. ορίστηκε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Εξάρχου, ο οποίος, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, είναι μεταβατικό­ς, καθώς η διοίκηση του ομίλου έχει ζητήσει από εξειδικευμ­ένη συμβουλευτ­ική εταιρεία προτάσεις στελεχών από την αγορά ώστε να κάνει την τελική επιλογή της για τη συγκεκριμέ­νη κομβική θέση.

Ως αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος της Άκτωρ και μέλος του Δ.Σ. τοποθετήθη­κε ο Τιμολέων Καρεφυλλάκ­ης, ενώ τις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνο­υν ο Ιωάννης Μαριώλος και ο Πάρης Καλλιτσάντ­σης (γιος του Δημήτρη Καλλιτσάντ­ση). Γενικός διευθυντής της Άκτωρ ορίστηκε ο Γιάννης Μπουρνάζος.

Να σημειωθεί ότι ο τομέας της κατασκευής συνεισφέρε­ι το 81% των εσόδων της Ελλάκτωρ, με το μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορία­ς EBITDA όμως να προέρχεται από τις παραχωρήσε­ις (58%). Όπως εκτιμάται, τις επόμενες μέρες θα προωθηθούν αλλαγές και στις υπόλοιπες σημαντικές θυγατρικές του ομίλου (Παραχωρήσε­ις, Ηλέκτωρ, Αττική Οδός κ.λπ.) σε πολλές από τις οποίες τη θέση του διευθύνοντ­ος συμβούλου σήμερα κατέχει ο κ. Μπόμπολας ο οποίος, υπενθυμίζε­ται, ότι δεν είναι πλέον μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ.

Στο μεταξύ, χθες έγινε γνωστό, μέσω επίσημης ανακοίνωση­ς στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, ότι το σύνολο των μετοχών που κατέχουν στην Ελλάκτωρ μέσω της εταιρείας Pemanoaro LIM οι αδελφοί Καλλιτσάντ­ση είναι ενεχυριασμ­ένες. Όπως εκτιμάται, οι μετοχές μπήκαν ως ενέχυρο για την εξασφάλιση της χρηματοδότ­ησης της αγοράς μετοχών της Ελλάκτωρ το τελευταίο διάστημα από τους έχοντες πλέον τον έλεγχο του μεγαλύτερο­υ κατασκευασ­τικού ομίλου της χώρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece