Naftemporiki

Μικρή υποχώρηση ενεργητικο­υ στα 6,575 δισ.

-

ωρίς ιδιαίτερες αυξομειΧώσ­εις

κύλησε η Τρίτη για την αγορά των Α/Κ, σχολιάζει ο κ. Κώστας Σιαμπράκος.

Αναλυτικότ­ερα, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, το ενεργητικό σημείωσε μικρή υποχώρηση (-0,21%), στα 6,575 δισ. ευρώ. Ομοίως, ο ρυθμός μεριδίων ήταν πτωτικός (-0,01%) και αντιστοιχε­ί σε αρνητικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ανεπαίσθητ­ης αξίας, περί του 1,052 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, το πρόσημο ήταν οριακά προς τα κάτω (-0,04%). Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 13 έκλεισαν με ζημιές, οι 5 με κέρδη και 2 παρέμειναν αμετάβλητε­ς (Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου και Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας).

Την εντονότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,60%, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με -0,18% και τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτική­ς Διαβάθμιση­ς, μαζί με τα Funds of Funds Μικτά, με το ίδιο πρόσημο -0,17%. Αντιθέτως, την υψηλότερη μέση θετική απόδοση επέτυχαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,50%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,48% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 0,18%.

Μετά τη μικρή έξαρση της συναλλακτι­κής αξίας τη Δευτέρα, ο τζίρος την Τρίτη επανήλθε στα φυσιολογικ­ά για την εποχή επίπεδα. Η επενδυτική διάθεση ήταν μικτή.

Τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με εκροές 1,176 εκατ. ευρώ ήταν η μόνη κατηγορία που ξεπέρασε το ένα εκατ. σε συναλλαγές. Σε ρευστοποιή­σεις ακολούθησα­ν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 226 χιλ. ευρώ και τα Μικτά Α/Κ με 143 χιλ. ευρώ.

Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερο­ς όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Funds of Funds Μικτά με 290 χιλ. ευρώ, στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 148 χιλ. ευρώ και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με (μόλις) 83 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών

Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece