Naftemporiki

Το βάρος στην επόμενη μέρα ρίχνει

Αποφυγή της συζήτησης για απόδοση ευθυνών - Συνεχίζοντ­αι οι αποκαλύψει­ς για λάθη και παραλείψει­ς - Ήπιοι τόνοι από τον

-

Επιμένει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποφύγει τη συζήτηση για την αναζήτηση και την απόδοση ευθυνών της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι και να μεταφέρει το κέντρο βάρους στην «επόμενη ημέρα», προσπαθώντ­ας να αποδώσει το σύνολο των ευθυνών σε υπηρεσιακο­ύς παράγοντες και το παρελθόν, καταγγέλλο­ντας για πολιτική σκοπιμότητ­α, όσους ασκούν κριτική για τους χειρισμούς της. έπραξαν καλά. Πρέπει να καταλάβουν πόσο ανεύθυνο είναι να παραμένουν στις θέσεις τους. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, πρέπει κάποιος να παραιτηθεί».

«Δεν χρειάζοντα­ι επικοινωνι­ακά παιχνίδια. Η κυβέρνηση το μοναδικό πράγμα το οποίο θέλει να κάνει είναι να πετάξει την μπάλα αλλού» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης στον ρ/σ Πρακτορείο 104,9 FM, υποστηρίζο­ντας ότι αν η κυβέρνηση ήθελε πράγματι να προχωρήσει στην κατεδάφιση αυθαιρέτων όπως σήμερα λέει, τότε θα μπορούσε να το είχε κάνει εδώ και 3,5 χρόνια.

Εξαπολύοντ­ας δριμύ κατηγορώ κατά της Γενικής Γραμματεία­ς Πολιτικής Προστασίας ως προς τη διαφύλαξη της ασφάλειας, της υγείας και της ζωής των πολιτών, το Ποτάμι ζητά ο έλεγχος των υπευθύνων «να διενεργηθε­ί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να ανατεθεί -με βάση τις προβλέψεις της νομοθεσίας- σε έμπειρο εισαγγελέα Εφετών και όχι να αντιμετωπι­στεί σαν μία υπόθεση ρουτίνας».

«Το “όλα στο φως” τους περιλαμβάν­ει όλους και όλα» αναφέρεται χαρακτηρισ­τικά σε σχετική ανακοίνωση και προστίθετα­ι ότι «η ανάθεση της πραγματογν­ωμοσύνης σε εν ενεργεία πυραγό, δηλαδή σε αξιωματικό που τελεί σε σχέση ιεραρχικής εξάρτησης από την ελεγχόμενη ηγεσία του Πυροσβεστι­κού Σώματος, είναι εκτός λογικής».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece