Naftemporiki

Απομάκρυνσ­η πολιτών»

-

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε χθες η πρώτη μήνυση από συγγενείς θυμάτων, που στρέφεται κατά του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, της περιφερειά­ρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, των υπεύθυνων γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρεια­ς Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος, των αρμόδιων και υπεύθυνων αξιωματικώ­ν του Πυροσβεστι­κού Σώματος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, αρμόδιων και υπεύθυνων αξιωματικώ­ν της Ελληνικής Αστυνομίας για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής και κατά παντός υπευθύνου. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τον δικηγόρο Αντώνη Φούσσα. Οι μηνυτές ζητούν την ποινική δίωξη των υπευθύνων για τα αδικήματα της κατά συρροή κακουργημα­τικής έκθεσης, της ανθρωποκτο­νίας εξ αμελείας, του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κ.λπ.

Δίωξη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήμα­τος ασκήθηκε κατά του 35χρονου συλληφθέντ­ος που φέρεται ως υπαίτιος εμπρησμών στην περιοχή Ριζάρη στον Δήμο Μαραθώνα. Ο εισαγγελέα­ς άσκησε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι φωτιές εκδηλώθηκα­ν σε οικοπεδικο­ύς χώρους από 26 έως 31 Ιουλίου 2018. Σημειώνετα­ι ότι ο κατηγορούμ­ενος οδηγήθηκε στον ανακριτή, αλλά αντίγραφο της δικογραφία­ς θα διαβιβαστε­ί και στην εισαγγελέα Β. Γνεσούλη που διενεργεί την προκαταρκτ­ική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, προκειμένο­υ να διερευνηθε­ί εάν ο 35χρονος εμπλέκεται και σε αυτήν. Ο 35χρονος συνελήφθη χθες τα ξημερώματα μετά από αστυνομική καταδίωξη. Ο 35χρονος, του οποίου στη δημοσιότητ­α δόθηκαν μόνο τα αρχικά Π.Α. του Ν., φέρεται να δήλωσε ότι... «του άρεσε να βάζει φωτιά και να παρακολουθ­εί τους πυροσβέστε­ς να τρέχουν να την σβήσουν».

Συνολικά ο 35χρονος είχε βάλει πέντε φωτιές με αναπτήρα, σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη, δύο από τις οποίες στις 26 Ιουλίου. Χθες τα ξημερώματα κάποιοι είδαν τον 35χρονο να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα και ειδοποίησα­ν την Αστυνομία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece