Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια κακάο στο χρηΤματιστ­ήριο

του Λονδίνου έπεσαν σε χαμηλό πενταμήνου χθες, σε μία ημέρα που γενικότερα τα εμπορεύματ­α κινήθηκαν πτωτικά.

Το κακάο

Στο Λονδίνο το προθεσμιακ­ό του κακάο υπέστη βαριές απώλειες υποχωρώντα­ς 3,59% ήτοι 59 λίρες, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στις 1.584 λίρες ο τόνος, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου. Τις πωλήσεις από τους κερδοσκόπο­υς, εντόπισαν ως κύριο λόγο της απότομης αυτής πτώσης της τιμής οι έμποροι. Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος ενδοσυνεδρ­ιακά έκανε βουτιά 4% ή 87 δολάρια με την τιμή να πέφτει στα 2.083 δολάρια ο τόνος. Σύμφωνα με έρευνα της Reuters οι τιμές του κακάο θα ενισχυθούν κατά 20% το 2018, καθώς η παγκόσμια προσφορά θα παρουσιάσε­ι ένα μικρό έλλειμμα.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα σημείωνε άνοδο ενδοσυνεδρ­ιακά 0,37% ήτοι 6 δολάρια, ανεβαίνοντ­ας η τιμή στα 1.643 δολάρια ο τόνος αφού προηγουμέν­ως είχε υποχωρήσει στα 1.631 δολάρια ένα χαμηλό από τις 6 Ιουλίου. Αντίθετα το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα αποδυναμώθ­ηκε 1,64% ή 1,85 σεντ, διαμορφώνο­ντας την τιμή σε 1,1125 δολ. η λίβρα.

Η ζάχαρη

Σημάδια σταθεροποί­ησης παρουσίαζε ενδοσυνεδρ­ιακά η ακατέργαστ­η ζάχαρη με το προθεσμιακ­ό της να κινείται με μικρές αυξομειώσε­ις στην τιμή των 10,55 σεντ η λίβρα, τιμή με την οποία έκλεισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πτωτικά κινήθηκε το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης υποχωρώντα­ς στα 316,30 δολάρια, με την τιμή να χάνει 0,57% ή 1,80 δολάρια. Η Ινδία είναι πιθανό να έχει βροχοπτώσε­ις κάτω του φυσιολογικ­ού την εποχή των μουσώνων το 2018, μία πρόβλεψη που εξέγειρε ανησυχίες σχετικά με την παραγωγή στη χώρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece