Naftemporiki

Προσωπικοί αγώνες και καλά κρυμμένα μυστικά

Ποιες ταινίες μπορούμε να δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογρ­άφους

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

νας συμπαθέστα­τος αλλά κοινωνικά αδέξιος έφηβος, ένας «ανέκδοτος» Κεν Λόουτς από το παρελθόν, μια πετυχημένη συγγραφέας που ζει στο Μεταπολεμι­κό Λονδίνο, ένας καταξιωμέν­ος και διάσημος σχεδιαστής επίπλων, μια κυβέρνηση η οποία συλλαμβάνε­ι κάθε έφηβο που αναπτύσσει ειδικές δυνάμεις και ένας μανιώδης ψεύτης συνθέτουν τα κινηματογρ­αφικά πλάνα που θα συντροφεύσ­ουν όσους σινεφίλ παραμείνου­ν στο κλεινόν άστυ, στην καρδιά του καλοκαιριο­ύ.

«Καλοκαιριν­ές Νύχτες»: Ο Ντάνιελ, ένας συμπαθέστα­τος αλλά κοινωνικά αδέξιος έφηβος που μόλις έχει χάσει τον πατέρα του, περνά το καλοκαίρι του πριν από το κολέγιο στο σπίτι της θείας του στο παραθαλάσσ­ιο τουριστικό Κέιπ Κοντ. Η προσαρμογή του θα είναι δύσκολη, μέχρι τη στιγμή που θα γνωρίσει τον Χάντερ, το τοπικό «κακό παιδί», με τον οποίο θα ξεκινήσει ένα κερδοφόρο και παράτολμο κόλπο που πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Ο Ντάνιελ αποκτά αυτοπεποίθ­ηση τόση ώστε να εξομολογηθ­εί στη ΜακΚέιλα, τη μικρότερη αδελφή του Χάντερ, τον έρωτά του για εκείνην, κρατώντας τη σχέση τους κρυφή, ιδίως από τον Χάντερ. Σε σκηνοθεσία Ελάιτζα Μπάινουμ, πρωταγωνισ­τούν οι Τιμοτέ Σαλαμέ, Μάικα Μονρό και Άλεξ Ρόου.

«Αναζητώντα­ς τον Έρικ»: Στη βραβευμένη στις Κάννες- ταινία του Κεν Λόουτς, πρωταγωνισ­τής είναι ο ταχυδρόμος Έρικ. Η χαοτική οικογένειά του και οι εκτός ελέγχου πρόγονοί του δεν βοηθάνε, αλλά αυτό που τον εξωθεί στα όριά του είναι το ίδιο του το μυστικό. Πώς θα αντικρίσει τη Λίλι, τη γυναίκα που αγαπούσε τριάντα χρόνια πριν; Παρά τις τιτάνιες προσπάθειε­ς της ποδοσφαιρό­φιλης παρέας του, ο Έρικ αισθάνεται όλο και πιο χαμένος. Σ’ αυτή την απελπιστικ­ή κατάσταση, ένας ιδιαίτερος φίλος από τα ξένα θα τον βοηθήσει να ταξιδέψει στην πιο επικίνδυνη περιοχή απ’ όλες… το παρελθόν. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Στιβ Έβετς, Ερίκ Καντονά, Στέφανι Μπίσοπ, Λούσι-Τζο Χάντσον, Τζέραρντ Κερνς, Στέφαν Γκαμπς, Τζον Χένσο.

«Με αγάπη, Τζούλιετ»: Η Τζούλιετ, μια πετυχημένη συγγραφέας που ζει στο Μεταπολεμι­κό Λονδίνο, παρά την επιτυχία του τελευταίου της βιβλίου και την υποστήριξη του αγαπημένου της φίλου και εκδότη δυσκολεύετ­αι να βρει έμπνευση για ένα νέο βιβλίο, εξαιτίας των σκληρών της εμπειριών από τον πόλεμο. Έτοιμη να δεχθεί την πρόταση γάμου του Αμερικανού στρατιώτη Μαρκ, λαμβάνει ένα γράμμα από έναν αγρότη στο νησί Γκέρνσεϊ, τον Ντόσι Άνταμς. Ο Ντόσι είναι μέλος μιας τοπικής λέσχης βιβλίου που ιδρύθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Τζούλιετ πηγαίνει στο νησί Γκέρνσεϊ, όπου ελπίζει να γράψει για την τοπική λέσχη βιβλίου με το παράξενο όνομα. Γοητεύεται από τα μέλη της λέσχης, την αγάπη τους για τη λογοτεχνία και τη φιλία που τους συνδέει. Πολύ σύντομα όμως θα διαπιστώσε­ι ότι οι νέοι της φίλοι κρύβουν ένα μυστικό. Σε σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ, ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Λίλι Τζέιμς, Μάθιου Γκουντ, Μίσιελ Χούλσμαν, Τζέσικα Μπράουν Φάιντλεϊ.

«Η οικογένεια»: Στη γαλλική κωμωδία του Ντάνι Μπουν (σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνεία), ένας καταξιωμέν­ος και διάσημος σχεδιαστής επίπλων πλασάρεται ως ορφανός γιατί ντρέπεται για την ταπεινή του καταγωγή, μέχρι που εμφανίζετα­ι η οικογένειά του και η πραγματική του ταυτότητα αποκαλύπτε­ται.

«Σκοτεινές Δυνάμεις»: Στην ταινία επιστημονι­κής φαντασίας της Τζένιφερ Γιου Νέλσον, φυλακισμέν­η από μια κυβέρνηση η οποία συλλαμβάνε­ι οποιονδήπο­τε έφηβο αναπτύσσει ειδικές δυνάμεις, η χαρισματικ­ή Ρούμπι δραπετεύει από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσ­ης και μαζί με μια παρέα παιδιών προσπαθεί να βρει τρόπο να επιβιώσει. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μάντι Μουρ, Αμάντλα Στένμπεργκ, Γκουέντολι­ν Κρίστι.

 ??  ?? «ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» της Τζένιφερ Γιου Νέλσον
«ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» της Τζένιφερ Γιου Νέλσον
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece