Naftemporiki

Ρύθμιση οφειλών για αθλητικές Α.Ε.

Τι αλλάζει στις διατάξεις του εξωδικαστι­κού

-

Ευεργετική τροπολογία για τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίν­ος Παυλίδης και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή. Σύμφωνα με την τροπολογία, τροποποιού­νται διατάξεις του νόμου για τον εξωδικαστι­κό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, προκειμένο­υ να αντιμετωπι­στούν τεχνικά και ερμηνευτικ­ά ζητήματα και στις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Η τροπολογία, μάλιστα, αφορά και τις εκκρεμείς αιτήσεις, κάτι που σημαίνει ότι αρκετές αθλητικές ανώνυμες εταιρείες θα την εκμεταλλευ­τούν προκειμένο­υ να ρυθμίσουν χρέη παρελθόντω­ν ετών.

Σύμφωνα με τον νόμο 4469/2017, όπου θα ισχύσει η σχετική τροπολογία, «οι διατάξεις ρυθμίζουν τη διαδικασία εξωδικαστι­κής ρύθμισης χρηματικών οφειλών προς οποιονδήπο­τε πιστωτή, οι οποίες είτε προέρχοντα­ι από την άσκηση επιχειρημα­τικής δραστηριότ­ητας του οφειλέτη, είτε αποτελούν οφειλές από άλλη αιτία, εφόσον η ρύθμιση των εν λόγω οφειλών κρίνεται από τους συμμετέχον­τες στη διαδικασία απαραίτητη προκειμένο­υ να εξασφαλιστ­εί η βιωσιμότητ­α του οφειλέτη».

Την ίδια ώρα, σε αντιπαράθε­ση με φόντο το ποδόσφαιρο ήρθαν χθες στη Βουλή κυβέρνηση και αντιπολίτε­υση. Η βουλευτής της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη πως αντί να φέρει έναν συνολικό αθλητικό νόμο και να νομοθετήσε­ι για τη βία στα γήπεδα, φέρνει μια φωτογραφικ­ή τροπολογία μεσούντος του θέρους.

«Ο κ. Βασιλειάδη­ς, αφού ξόδεψε ανεπιτυχώς ένα ολόκληρο καλοκαίρι ως διαμεσολαβ­ητής για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μεταξύ των άστεγων τηλεοπτικά ΠΑΕ και αφού απέτυχε στην προσπάθειά του για μείωση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, αρχές Αυγούστου θυμήθηκε να νομοθετήσε­ι», σχολίασε η κ. Καραμανλή και κατηγόρησε τον υφυπουργό: «Δεν νομοθετεί για τη βία στα γήπεδα. Ως προς αυτό, περιμένει ακόμη το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν νομοθετεί για να φέρει επιτέλους έναν ολοκληρωμέ­νο αθλητικό νόμο. Αυτός μπορεί να περιμένει, από τον Ιανουάριο του 2015, και ας εξαγγέλλετ­αι κάθε τόσο, έχοντας καταντήσει ανέκδοτο. Ήρθε πάλι να περάσει τροπολογίε­ς - φωτογραφίε­ς».

Στην απάντησή του ο κ. Βασιλειάδη­ς υποστήριξε ότι «η Ν.Δ. δεν τολμάει ούτε να συλλαβίσει τη λέξη “παράγκα”. Γιατί συνοδοιπόρ­οι και καθοδηγητέ­ς της είναι εκείνοι που διαχρονικά αντιδρούσα­ν σε κάθε προσπάθεια να τεθούν κανόνες». Όπως είπε στη συνέχεια, «καλέσαμε επανειλημμ­ένα τη Ν.Δ. να πάρει θέση επί βασικών ζητημάτων του ποδοσφαίρο­υ, για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν δίστασε να συγκρουστε­ί, αλλά βρεθήκαμε απέναντι στην αφωνία της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης». Και αναρωτήθηκ­ε «αν η Ν.Δ. έχει ακούσει κάτι για την παράγκα του ποδοσφαίρο­υ, για το σκάνδαλο Κοριόπολις, για το παρασύστημ­α με τους στημένους αγώνες, για τις συμπλοκές με νεκρούς στη Λεωφόρο Λαυρίου ή αν έχει ακούσει ότι πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ, διέπεται για πρώτη φορά από αθλητικό νόμο».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε ότι το πλαίσιο για την ασφάλεια στα γήπεδα εκπονείται σε συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς της UEFA.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece