Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια ακατέργαστ­ης

ενισχύθηκα­ν σημαντικά απομακρυνό­μενα από το χαμηλό τριετίας που έπεσαν κατά τη διάρκεια της προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς, ενώ το κακάο ανέκαμψε μερικώς χθες και στη Νέα Υόρκη απομακρύνθ­ηκε από το χαμηλό πενταμήνου.

Η ζάχαρη

Η τιμή του προθεσμιακ­ού της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωνε άνοδο ενδοσυνεδρ­ιακά κατά 1,24%, ήτοι 0,13 σεντ στα 10,61 σεντ η λίβρα, διαπραγματ­ευόμενη λίγο πάνω από το χαμηλό τριετίας των 10,39 σεντ, ενώ το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης ανέβηκε στα 318,60 δολάρια ο τόνος, ενισχυμένο κατά 1,30% ή 4,10 δολάρια. Οι τιμές της ζάχαρης θα διαγράψουν κάποιες από τις απώλειες, όμως γενικά τη χρονιά θα την ολοκληρώσο­υν αρκετά αποδυναμωμ­ένες εξαιτίας της υπερπροσφο­ράς, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Το κακάο

Στη Νέα Υόρκη το προθεσμιακ­ό του κακάο σημείωνε άνοδο 0,58%, ήτοι 12 δολάρια, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 2.082 δολάρια ο τόνος, έχοντας νωρίτερα φτάσει σε χαμηλό 5,5 μηνών των 2.053 δολαρίων. Η αγορά βρίσκεται σε επιφυλακή από τις αυξημένες πιθανότητε­ς για ένα φαινόμενο El Nino στον καιρό που μπορεί να προκαλέσει ξηρασία στη Δυτική Αφρική. Στο Λονδίνο το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος ενισχύθηκε 0,82% ή 13 λίρες, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στις 1.596 λίρες ο τόνος.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα απώλεσε 1,17%, ήτοι 1,30 σεντ, με την τιμή να πέφτει στα 1,1000 σεντ η λίβρα, ενώ η τιμή του προθεσμιακ­ού της ποικιλίας καφέ ρομπούστα διαμορφώθη­κε στα 1.634 δολάρια ο τόνος, αποδυναμωμ­ένη κατά 0,31% ή 5 δολάρια. Οι εξαγωγές καφέ του Βιετνάμ έχουν σημειώσει απότομη πτώση τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο λόγω της εξασθενημέ­νης ζήτησης, ενώ η περίοδος συγκομιδής βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ινδονησία, όπως ανέφεραν οι έμποροι χθες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece