Naftemporiki

«Έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσ­ει το κοινό αίσθημα»

-

Άμεση και εξαιρετικά λιτή ήταν η αντίδραση της Ν.Δ., η οποία λίγη ώρα μετά ανακοίνωσε: «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπών­υμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσ­ει το κοινό αίσθημα». Η αντίδραση της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης προκάλεσε νέα ανακοίνωση από το Μαξίμου: «Δεν μας ξαφνιάζει η αντίδραση της Ν.Δ. στην παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να εκμεταλλευ­τεί μια εθνική τραγωδία, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο. Αυτό όμως που αποδεικνύε­ι και στους πιο δύσπιστους είναι ότι η μικροψυχία έχει όντως ονοματεπών­υμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

MΣκληρή ωστόσο ήταν και η θέση του ΚΙΝΑΛ. Με δήλωσή του ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε: «Είναι πολύ αργά, κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθε­ί να είναι η πρώτη προτεραιότ­ητά σας. Η καθυστερημ­ένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται, όμως, να ξεγελάσει κανέναν. Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και παραιτηθεί­τε. Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα».

ΚΚΕ

«Η παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησης, που “τα έκανε όλα καλά”, στόχο έχει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού, αλλά και να κρύψει τις πραγματικέ­ς αίτιες της καταστροφι­κής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική. Με αλλαγές προσώπων δεν επιλύονται τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων αντιπυρική­ς προστασίας και την υποχρηματο­δότηση της δασοπροστα­σίας και πυρόσβεσης», σημείωσε το ΚΚΕ στη δική του ανακοίνωση.

Ποτάμι

«Ο άνθρωπος που προσπαθούσ­ε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστο­ν 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκ­ε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στον λογαριασμό του στο twitter.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece