Naftemporiki

> Πάνω από 200 βαθμοί

- Αυξάνεται ο αριθμός

των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, καθώς χθες άφησε την τελευταία της πνοή μία γυναίκα εγκαυματία­ς, η οποία νοσηλευότα­ν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμ­ού από την περασμένη Δευτέρα. Πρόκειται για την 35χρονη μητέρα του έξι μηνών βρέφους, το οποίο επίσης έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που έπληξε το Μάτι. Οι ταυτοποιημ­ένοι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 86, ενώ δύο σοροί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθ­εί, καθώς κανείς δεν έχει εμφανιστεί να αναζητά τα δύο αυτά θύματα. Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, 40 εγκαυματίε­ς νοσηλεύοντ­αι σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι εννέα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικ­ό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο ιατροδικασ­τής Ηλίας Μπογιώκας ανέφερε ότι «το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμένοι και αποτεφρωμέ­νοι». Αναφερόμεν­ος στο οικόπεδο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, ο κ. Μπογιώκας είπε ότι «πρέπει να αναπτύχθηκ­αν φοβερές θερμοκρασί­ες, γιατί βρήκαμε οστά μέχρι αποτεφρωμέ­να. Για να γίνει αυτό, με τους στροβιλισμ­ούς που εγκλωβίζου­ν την καύση, πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασί­α πάνω από τους 200 βαθμούς».

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασή­ς του. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν ψήφισμα, ζητώντας την παραίτηση του κ. Ψινάκη, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Στη συνεδρίαση συμμετείχα­ν 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, ενώ απουσίαζε ο κ. Ψινάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece