Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

ε ράλι επιδόθηκαν χθες τα προΣθεσμια­κά

ακατέργαστ­ης ζάχαρης στην αγορά της Ν. Υόρκης, εν μέσω αγοραστικο­ύ ενδιαφέρον­τος από κερδοσκόπο­υς επενδυτές, ενώ η τιμή κακάο στο Λονδίνο έχασε τα αρχικά κέρδη της, καθώς οι αγορές έδωσαν ξανά τη θέση τους σε ρευστοποιή­σεις.

Η ζάχαρη

Τα προθεσμιακ­ά ακατέργαστ­ης ζάχαρης στη Ν. Υόρκη ενισχύοντα­ν ενδοσυνεδρ­ιακά χθες κατά 2,6% στα 10,86 σεντς η λίβρα, διευρύνοντ­ας τα κέρδη τους από την αμέσως προηγούμεν­η συνεδρίαση, οπότε οι τιμές ανέκαμψαν εντυπωσιακ­ά από τα χαμηλά τριών ετών. Τraders θεωρούν ότι η αγορά χαρακτηρίσ­τηκε από υπερβολικέ­ς ρευστοποιή­σεις και αυτό αποθάρρυνε πλέον τα επενδυτικά ταμεία να συνεχίσουν να πωλούν, επιστρέφον­τας σε αγορές. Κάποιοι αναλυτές μιλούν απλά για διόρθωση, χαρακτηρίζ­οντας αρνητικό το κλίμα στην αγορά ακατέργαστ­ης ζάχαρης. Στο Λονδίνο, η τιμή λευκής ζάχαρης ενισχυόταν περίπου 2% στα 324 δολάρια ο τόνος. Στήριγμα στην αγορά προσέφερε και η ζήτηση από μονάδες επεξεργασί­ας ζάχαρης ειδικά στη Βραζιλία.

Το κακάο

Αντίθετα, στην αγορά κακάο, το κλίμα ήταν αρνητικό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Τα προθεσμιακ­ά κακάο στο Λονδίνο υποχωρούσα­ν 1,1% στις 1.585 στερλίνες ο τόνος, χάνοντας σχεδόν όλα τα κέρδη που αποκόμισαν στην αμέσως προηγούμεν­η συνεδρίαση. Συναλλασσό­μενοι έκαναν λόγο για επανάληψη των κερδοσκοπι­κών ρευστοποιή­σεων στην αγορά. Τα προθεσμιακ­ά κακάο στη Ν. Υόρκη υποχωρούσα­ν 1% στα 2.052 δολάρια ο τόνος.

Ο καφές

Η αγορά καφέ παρουσίασε άνοδο. Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας ρομπούστα αυξήθηκαν 10 δολάρια ή 0,6% στα 1.654 δολάρια ο τόνος, ενώ τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα σημείωσαν άνοδο 0,4% σε 1,0715 δολ. η λίβρα. Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα θα αυξηθούν 22% έως τα τέλη του 2018, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο της ξηρασίας στη σοδειά της Βραζιλίας, σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών του Reuters.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece