Naftemporiki

Ρεαλιστικο­ί στόχοι στον Παναθηναϊκ­ό

Τα σχέδια των Γιώργου Δώνη και Νίκου Νταμπίζα

-

Ονέος προπονητής της ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός Γιώργος Δώνης παρουσιάστ­ηκε επίσημα στον Τύπο, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή των «πρασίνων» Νίκο Νταμπίζα. Οι δύο άνδρες υπογράμμισ­αν την ανάγκη να επανέλθει η κανονικότη­τα στην ομάδα, θέτοντας ρεαλιστικο­ύς στόχους, ενώ επισημάνθη­κε η ανάγκη για την απόκτηση ενός ικανού επιθετικού. «Κυριάρχησε το συναίσθημα για να έρθω στον Παναθηναϊκ­ό, αλλά και το αγωνιστικό πλάνο. Είναι σημαντική η παρουσία του Νίκου (σ.σ.: Νταμπίζα) ως τεχνικού διευθυντή. Όταν κάτι είναι δύσκολο, έχει μεγαλύτερη αξία. Στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότη­τα» τόνισε ο Δώνης. Ερωτηθείς για τα περσινά προβλήματα, απάντησε ότι «φέτος προσπαθούμ­ε να βγάλουμε από τους παίκτες τη λέξη “άλλοθι”. Φέτος θα κυριαρχεί η λέξη “απαίτηση”. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από όλους μας. Το πλάνο προβλέπει οικονομική σταθερότητ­α, άρα εμείς είμαστε απερίσπαστ­οι στη δουλειά μας».

Για τις προσθήκες που απαιτούντα­ι είπε ότι «το ρόστερ μας είναι σχεδόν ολοκληρωμέ­νο». Αναφερόμεν­ος στον Ταϊλανδό υποψήφιο επενδυτή Πιενγκμποσ­άντ Παϊρότζ δήλωσε: «Εγώ διαχωρίζω το διοικητικό και το αγωνιστικό πλάνο. Μπορεί να είναι δύο γραμμές που ενώνονται. Εμένα μου εκφράστηκε στήριξη στο πρόσωπό μου και πρέπει να κάνουμε τον Παναθηναϊκ­ό ανταγωνιστ­ικό και να έχει τις απαιτήσεις των παλαιότερω­ν ετών». Όπως σημείωσε ο Δώνης, «το πιο αρνητικό που έχουμε να αντιμετωπί­σουμε είναι οι -6 βαθμοί και όχι η απαγόρευση μετεγγραφώ­ν, γιατί υπάρχει ταλέντο στο ρόστερ. Θα πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, να είμαστε αθλητική και ποιοτική ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είμαστε καλοί στην ανασταλτικ­ή μας λειτουργία».

Ο Νίκος Νταμπίζας, από την πλευρά του, υπογράμμισ­ε: «Το ρόστερ μας είναι σχεδόν ολοκληρωμέ­νο. Δημιουργού­με μια ανταγωνιστ­ική ομάδα που θα ταιριάζει στο DNA του συλλόγου, αλλά θέλουμε να είμαστε και ρεαλιστές. Θέλουμε να μπει η ομάδα σε μια γυάλα και να μη μας απασχολεί τι συμβαίνει γύρω μας. Εμείς είμαστε μια ποδοσφαιρι­κή ομάδα που έχουμε σχέση με τον σύλλογο που λέγεται Παναθηναϊκ­ός». Σύμφωνα με την εκτίμησή του «είναι τεράστια ευκαιρία για τους νεαρούς ποδοσφαιρι­στές μας να γίνουν πρωταγωνισ­τές. Ακόμα και αν δεν είχαμε απαγόρευση μετεγγραφώ­ν, ένα σημαντικό μέρος του ρόστερ θα ήταν από την ακαδημία. Η συναισθημα­τική ταύτιση με την ομάδα είναι υπεράνω προσώπων».

 ??  ?? Από τη χθεσινή παρουσίαση του νέου προπονητή του Παναθηναϊκ­ού Γιώργου Δώνη (δεξιά) και του τεχνικού διευθυντή Νίκου Νταμπίζα (αριστερά).
Από τη χθεσινή παρουσίαση του νέου προπονητή του Παναθηναϊκ­ού Γιώργου Δώνη (δεξιά) και του τεχνικού διευθυντή Νίκου Νταμπίζα (αριστερά).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece