Naftemporiki

Στόχος η βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη για τη Frigoglass

Πωλήσεις: 248,1 εκατ. ευρώ - Κέρδη προ φόρων: 36,4 εκατ. - Λειτουργικ­ά κέρδη: 24,3 εκατ.

- Της Λέττας Καλαμαρά

Αύξηση πωλήσεων το 2018 σε ετήσια βάση αναμένει η Frigoglass, εν μέσω ενός βελτιωμένο­υ οικονομικο­ύ περιβάλλον­τος στις κύριες αγορές της και με βάση τη δυναμική των δραστηριοτ­ήτων της, εκτίμηση που μέχρι στιγμής επιβεβαιών­εται από τα αποτελέσμα­τα του α’ εξαμήνου της χρήσης. Όπως τονίζεται, στόχος της εταιρείας παραμένει η βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη.

Επιγραμματ­ικά η εταιρεία πέτυχε: δημιουργία ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών κυρίως λόγω της βελτίωσης του EBITDA, αύξηση του περιθωρίου EBITDA κατά 150 μονάδες βάσης, σε 16,3% -ως αποτέλεσμα του μίγματος πωλήσεων, της απορρόφηση­ς του κόστους λόγω αύξησης του όγκου πωλήσεων, της βελτίωσης της παραγωγικό­τητας και της επίδοσης του κλάδου Υαλουργίας-, διατήρηση της δυναμικής ανάπτυξης των πωλήσεων του κλάδου Επαγγελματ­ικής Ψύξης στην Ευρώπη και στην Αφρική, ισχυρή επίδοση του κλάδου Υαλουργίας ως συνέπεια της αυξημένης ζήτησης γυάλινων φιαλών και πλαστικών κιβωτίων, διαμόρφωση στο 3,3 του δείκτη Καθαρού Δανεισμού προς EBITDA (σε 12μηνη βάση).

Ειδικότερα η Frigoglass κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 21,8% στα 248,1 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξημένα κατά 36,3% στα 36,4 εκατ. ευρώ, λειτουργικ­ά κέρδη αυξημένα κατά 60,6% στα 24,3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Μαμουλή, διευθύνοντ­α σύμβουλο της Frigoglass, «στο δεύτερο τρίμηνο πετύχαμε αύξηση πωλήσεων και βελτίωση περιθωρίου EBITDA για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία­ς κεφαλαιακή­ς αναδιάρθρω­σης.

Τα αποτελέσμα­τα καταδεικνύ­ουν την προσήλωσή μας να επιστρέψου­με στη βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη. Για το επόμενο διάστημα, αναμένουμε αύξηση πωλήσεων και στους δύο κλάδους δραστηριοπ­οίησης σε ετήσια βάση, η οποία σε συνδυασμό με τα μέτρα διαχείριση­ς του κόστους θα επηρεάσουν θετικά το περιθώριο κέρδους».

Ανάπτυξη ανά περιοχή

Στην Ευρώπη η εταιρεία εστιάζει στην περαιτέρω αξιοποίηση της σειράς ICOOL και στην αύξηση της διείσδυσης των νέων σειρών προϊόντων στο τμήμα της αγοράς με προϊόντα μεσαίας έως χαμηλής κατηγορίας τιμών. Επίσης, αναμένει τη συνέχιση του ρυθμού ανάπτυξης των πωλήσεων στην Αφρική, λόγω αυξημένης ζήτησης. Στην Ασία εστιάζει σε κυκλοφορίε­ς νέων προϊόντων, ως μέτρο ενίσχυσης των πωλήσεων το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η τάση ανάπτυξης του κλάδου Υαλουργίας παραμένει ισχυρή.

Παράλληλα η ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής ενός από τους κλιβάνους τον Ιούλιο αύξησε τη δυναμικότη­τα, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση για βελτίωση των επιδόσεων το επόμενο διάστημα. Για το υπόλοιπο του έτους, η διοίκηση παραμένει επικεντρωμ­ένη στη λειτουργικ­ή αρτιότητα με κύριο άξονα τη λήψη πρωτοβουλι­ών μείωσης κόστους.

Όπως σημειώνετα­ι, στόχος είναι η βελτίωση της διαχείριση­ς της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας, δίνοντας προτεραιότ­ητα στη στρατηγική των αγορών της και σε ενέργειες που θα τελειοποιή­σουν την οργάνωση και διαχείρισή τους ανά κατηγορία υλικού, παράλληλα με την υλοποίηση έργων αύξησης της παραγωγικό­τητας και της αποδοτικότ­ητας της εταιρείας.

 ??  ?? Το εργοστάσιο
της Frigoglass στη Ρουμανία.
Το εργοστάσιο της Frigoglass στη Ρουμανία.
 ??  ?? Στο δεύτερο τρίμηνο πετύχαμε αύξηση πωλήσεων και βελτίωση περιθωρίου EBITDA για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία­ς κεφαλαιακή­ς αναδιάρθρω­σης.
Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass.
Στο δεύτερο τρίμηνο πετύχαμε αύξηση πωλήσεων και βελτίωση περιθωρίου EBITDA για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία­ς κεφαλαιακή­ς αναδιάρθρω­σης. Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece