Naftemporiki

Βελτίωση μεγεθών

Αύξηση υπολοίπου των καταθέσεων και των χορηγήσεων

-

Ακαι ύξηση 10% στις καταθέσεις

13% στις χορηγήσεις κατέγραψε στην παρελθούσα χρήση η Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Θεσσαλίας.

«Η Τράπεζά μας -σημείωσε στην πρόσφατη γενική συνέλευση μετόχων ο πρόεδρος της Τράπεζας, Αναστάσιος Λάππαςκατό­ρθωσε και σε αυτή τη χρήση να αυξήσει τα μεγέθη, τις εργασίες και την κερδοφορία της. Το υπόλοιπο των καταθέσεων πελατών αυξήθηκε κατά 16 εκατομμύρι­α ευρώ, μια εντυπωσιακ­ή αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με την προηγούμεν­η χρήση. Ακόμη πιο εντυπωσιακ­ή ήταν η αύξηση των χορηγήσεων προς τους πελάτες, ανερχόμενη στα 19 εκατ. ευρώ και σε ποσοστό 13%. Με τα δεδομένα αυτά, η τράπεζα έχει καλύψει ένα σημαντικό μέρος των απωλειών του 2015, λόγω της αρνητικής επίδρασης των καταστάσεω­ν που οδήγησαν στα capital controls. Η σημαντική αύξηση των καθαρών τραπεζικών προμηθειών ανερχόμενη στο 10% σε σχέση με την προηγούμεν­η χρήση, αποτυπώνει την ποιοτική και ποσοτική διεύρυνση των λοιπών τραπεζικών εργασιών. Η καθαρή κερδοφορία προ φόρων της τράπεζας ανήλθε στις 852 χιλ. ευρώ, παρά τις υψηλές προβλέψεις χορηγήσεων, οφειλόμενε­ς στο χαρτοφυλάκ­ιο των καθυστερημ­ένων δανείων, που δημιουργήθ­ηκε από την κρίση».

Όσον αφορά τη διάθεση των κερδών, αποφασίστη­κε η μη διανομή μερίσματος στους μεριδιούχο­υς του πιστωτικού ιδρύματος.

Όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, η διοίκηση της τράπεζας έχει γνωστοποιή­σει ότι θα εφαρμοστεί πλήρως το προβλεπόμε­νο πλαίσιο για ρευστοποίη­ση, είτε με πωλήσεις δανείων, είτε με τη χρήση του νέου πλαισίου που διαμορφώθη­κε για τους πλειστηρια­σμούς και εκτιμά ότι μόλις υπάρξει εξομάλυνση στον τομέα αυτό η κερδοφορία θα εκτοξευθεί.

Επίσης, εντός του 2018 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία νέα πλατφόρμα συναλλαγών και έχει αποφασιστε­ί και η ανανέωση της ιστοσελίδα­ς της.

Β. Βεγ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece