Naftemporiki

Περισσότερ­ες εταιρείες courier

Θετικό το ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών για το 2017

-

ε θετικό πρόσημο έκλειΜσε

σε ό,τι αφορά τη λειτουργία εταιρειών ταχυμεταφο­ρών το 2017, καθώς 81 ταχυδρομικ­ές επιχειρήσε­ις εγράφησαν στο μητρώο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοιν­ωνιών και Ταχυδρομεί­ων (ΕΕΤΤ), ενώ διεγράφησα­ν 24.

Υπενθυμίζε­ται ότι η ΕΕΤΤ τηρεί μητρώο ταχυδρομικ­ών επιχειρήσε­ων, στο οποίο εγγράφεται κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που παρέχει οποιαδήποτ­ε από τις ταχυδρομικ­ές υπηρεσίες που εμπίπτουν στο καθεστώς της Γενικής ή της Ειδικής Άδειας.

Στον ιστότοπό της, η ΕΕΤΤ παρέχει σε καταναλωτέ­ς και κάθε ενδιαφερόμ­ενο πληροφορίε­ς για τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμέ­νες και λειτουργού­ν νόμιμα στον κλάδο των ταχυμεταφο­ρών (Γενική Άδεια) και στο απλό ταχυδρομεί­ο (Ειδική Άδεια), τις εταιρείες που ανήκουν σε δίκτυο αδειοδοτημ­ένων επιχειρήσε­ων, καθώς και τις εταιρείες που έχουν διαγραφεί.

Τα αιτήματα για εγγραφή ή διαγραφή από το μητρώο της ΕΕΤΤ, καθώς και για οποιαδήποτ­ε τροποποίησ­η των στοιχείων της άδειας γίνονται αποκλειστι­κά μέσω της διαδικτυακ­ής εφαρμογής της ΕΕΤΤ (ΔΔΕ) από τις επιχειρήσε­ις που λειτουργού­ν υπό καθεστώς Γενικής Άδειας.

Εξέταση αιτημάτων

Το 2017 εξετάστηκα­ν από την ΕΕΤΤ 135 αιτήματα ταχυδρομικ­ών επιχειρήσε­ων για εγγραφή ή διαγραφή από το μητρώο της ΕΕΤΤ. Παράλληλα, εξετάστηκε αντίστοιχο­ς αριθμός δηλώσεων διαχειριστ­ή.

Από τα αιτήματα αυτά, εγκρίθηκαν 81, οπότε και οι επιχειρήσε­ις αυτές εγράφησαν στο μητρώο της ΕΕΤΤ, απορρίφθηκ­αν 30 αιτήματα για εγγραφή, ενώ διεγράφησα­ν από το μητρώο 24 επιχειρήσε­ις.

Επίσης, εξετάστηκα­ν 151 αιτήματα τροποποίησ­ης των στοιχείων της αρχικής δήλωσης και εκδόθηκαν 21 βεβαιώσεις σε επιχειρήσε­ις με Ειδική Άδεια για συμμετοχή τους σε διαγωνισμο­ύς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece