Naftemporiki

Ακόμη πιο χαμηλά ο τζίρος

Πτώση 0,27% για τον γενικό δείκτη, ο οποίος τερμάτισε στις 759,63 μονάδες

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Με πτώση 0,27%, στις 759,63 μονάδες, έκλεισε ο γενικός δείκτης του Χ.Α. στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος, η οποία είχε έναν από τους χαμηλότερο­υς έως σήμερα- τζίρους της χρονιάς: 13,4 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε κατά 1,03%, σημειώνοντ­ας τελική τιμή στις 836,16 μονάδες.

«Εβδομάδα με μικρά κέρδη, της τάξεως του 1,5%, σε μία κατάσταση waiting game και σε μία αγορά απολύτως ισορροπημέ­νη, άνευρη και με χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Οι επιλογές μας είναι 50-50, μιας και οι μισές είναι σε long κατάσταση και οι άλλες μισές short σε ημερήσιο γράφημα. Τα νέα δεν φαίνεται να επηρεάζουν στην παρούσα φάση, μιας και η εκταμίευση της δόσης ολοκληρώθη­κε και θα μπορούσε να είναι ένα γεγονός που θα έδινε έναν θετικό τόνο στην αγορά. Ο Αύγουστος δίνει συνήθως χαμηλούς τζίρους, παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα φαίνεται να μπορεί να χορέψει σε δικούς της ρυθμούς σε οποιαδήποτ­ε φάση, μιας και είναι μία αγορά πλήρως ελεγχόμενη και με χαμηλούς τζίρους. Τεχνικά δεν έχουμε κάποιες αλλαγές, με τη ζώνη των 750 μονάδων να αποτελεί στήριξη για τον γενικό δείκτη και τις 774 αντίσταση και συνάμα το stop μας στο ημερήσιο short. Αν η αγορά τα καταφέρει, τότε μπορεί να δοκιμάσει τους πρόποδες των 800 μονάδων, επίπεδο που είναι πολύ σημαντικό σε εβδομαδιαί­ο γράφημα. Οι ταλαντωτές μας εκεί έχουν διορθώσει σημαντικά και χρειάζεται μία καλή ανοδική κίνηση για να δώσουν το έναυσμα. Την Τετάρτη έχουμε έκδοση εντόκων ύψους 625 εκατ. ευρώ, ενώ η ανάπτυξη φαίνεται να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το αναμενόμεν­ο. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η αγορά τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντ­ας πολιτικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά» σχολιάζει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance.

Από τους 118 τίτλους που χθες άλλαξαν χέρια, 50 τερμάτισαν με άνοδο, 40 υποχώρησαν και 28 παρέμειναν αμετάβλητο­ι. Η κεφαλαιοπο­ίηση του Χ.Α. υπολογίσθη­κε σε 54 δισ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece