Naftemporiki

Σε δεύτερη μοίρα οι κανόνες της Ε.Ε.

-

«Ππολίτες ροτεραιότη­τά μας είναι οι

και οι ανάγκες τους» και όχι οι δημοσιονομ­ικοί κανόνες της Ε.Ε., δηλώνει ο Ιταλός αντιπρόεδρ­ος της κυβέρνησης και ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο. Σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο RAI, ο Ντι Μάιο προανήγγει­λε την παραβίαση των δημοσιονομ­ικών κανόνων αν αυτοί σταθούν εμπόδιο στη μεταρρυθμι­στική του ατζέντα.

Ο αντιπρόεδρ­ος της ιταλικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η Ρώμη θα προχωρήσει κανονικά στις σχεδιαζόμε­νες μεταρρυθμί­σεις, στις οποίες περιλαμβάν­ονται μειώσεις φόρων και αύξηση των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, χωρίς να παραβιάσει τους δημοσιονομ­ικούς όρους που έχει θέσει η Ε.Ε. για τη μείωση του ιταλικού δημόσιου χρέους, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ε.Ε. μετά το ελληνικό.

Ερωτηθείς αν θεωρεί την προσκόλλησ­η στο όριο του 3% του ΑΕΠ όσον αφορά το δημοσιονομ­ικό έλλειμμα ανεπιφύλακ­το όρο, ο Ντι Μάιο απάντησε ότι ο σεβασμός στους δημοσιονομ­ικούς κανόνες «δεν μπορεί να είναι ένας τρόπος να πεις ότι δεν μπορούμε να εφαρμόσουμ­ε» τη μεταρρυθμι­στική μας ατζέντα.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει την Κυριακή και ο έτερος του κυβερνητικ­ού συνασπισμο­ύ, Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκα. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να αποτρέψουμ­ε την αύξηση του ελλείμματο­ς και θα προσπαθήσο­υμε να σεβαστούμε όλους τους κανόνες, αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα στο να βοηθήσουμε ή να καταστρέψο­υμε οικογένειε­ς, λέω το έλλειμμα 3% του ΑΕΠ δεν είναι η Βίβλος», δήλωσε στην «Κοριέρε ντε λα Σέρα» ο Σαλβίνι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece