Naftemporiki

Ρωσικό διάβημα με απέλαση Ελλήνων διπλωματών

Για «αντιρωσικέ­ς ενέργειες» έκανε λόγο το σημείωμα προς τον Έλληνα πρέσβη που κατέθεσε υπόμνημα

-

Δστη ιάβημα στον Έλληνα πρέσβη

Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά για «αντιρωσικέ­ς ενέργειες» επέδωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, όπου του ανακοινώθη­κε η απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών, όπως είχε ήδη προαναγγεί­λει η Μόσχα, μετά την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την ελληνική κυβέρνηση, του εμπορικού ακολούθου της Ελλάδας και του υπεύθυνου επικοινωνι­ών.

«Στις 6 Αυγούστου ο πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του παρουσιάστ­ηκε ένα σημείωμα που ενημέρωνε την Ελλάδα για τα αντίποινα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση στις εχθρικές πράξεις της Αθήνας προς τους Ρώσους διπλωμάτες και υπηκόους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ σύμφωνα με ρωσικές πηγές ο κ. Φρυγανάς φέρεται να κατέβαλε υπόμνημα με τις ελληνικές θέσεις.

Σύμφωνα με αναφορές στον διεθνή Τύπο, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο, προκειμένο­υ να δώσει εξηγήσεις για τις, κατά τη Μόσχα, «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμεν­ων εβδομάδων. Η υπόθεση αφορά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και να απαγορεύσε­ι την είσοδο στην Ελλάδα σε δύο ακόμη άτομα, ως αποτέλεσμα της εμπλοκής τους σε ενέργειες υπονόμευση­ς της συμφωνίας με τα Σκόπια για την ονομασία.

Αντιδρώντα­ς στην ενέργεια της Μόσχας και τη σαφή επιδείνωση των ελληνορωσι­κών σχέσεων, πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, προκειμένο­υ να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρί­ας για τις ρωσικές ενέργειες. Διπλωματικ­ές πηγές έκαναν λόγο περί «ασύμμετρης κίνησης» από πλευράς των Ρώσων και σημείωναν ότι θα πρέπει να αναμένεται αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece