Naftemporiki

Αυτοψία και καταθέσεις

-

«Εμπλουτίζε­ται» και στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσε­ις η προκαταρκτ­ική εξέταση που διενεργείτ­αι σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Οι αρμόδιοι εισαγγελικ­οί λειτουργοί αναζητούν -εκτός από τα αίτια- και τις ευθύνες εμπλεκόμεν­ων κρατικών και αυτοδιοικη­τικών παραγόντων, ενώ διεξήχθη και εξάωρη αυτοψία στις καμένες περιοχές, παρουσία της εισαγγελέω­ς του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία για την πορεία της έρευνας αναμένεται να έχουν και οι τηλεφωνικέ­ς συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομέν­ων υπηρεσιακώ­ν παραγόντων, πριν και μετά την τραγωδία, οι οποίες θα τεθούν υπόψη του ανεξάρτητο­υ πραγματογν­ώμονα που συνδράμει τους εισαγγελικ­ούς λειτουργού­ς.

Ειδικότερα, αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας πραγματοπο­ίησαν η εισαγγελέα­ς του Αρείου Πάγου και ο προϊστάμεν­ος της Εισαγγελία­ς Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος (ο οποίος εποπτεύει αλλά και μετέχει και ο ίδιος των ερευνών) στις πληγείσες περιοχές στο Μάτι, προκειμένο­υ να σχηματίσου­ν ιδία άποψη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η καταστροφή. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, κατά τη διάρκειά της, εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσμα­τα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίε­ς, στο πλαίσιο της έρευνας, αυξάνεται ο αριθμός των μαρτύρων που καταθέτουν, ενώ οι εισαγγελικ­οί λειτουργοί στρέφονται κυρίως προς την αναζήτηση ευθυνών στις κρατικές υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη των γεγονότων, δηλαδή Πυροσβεστι­κή και Ελληνική Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ζητήσει όλες τις σχετικές συνομιλίες που πραγματοπο­ιήθηκαν μεταξύ στελεχών του πυροσβεστι­κού σώματος αλλά και τις συνομιλίες στελεχών της ΕΛΑΣ.

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece