Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια της ακατέργαΤσ­της

ζάχαρης επέκτειναν τα κέρδη τους και χθες, καθώς το θετικό μομέντουμ του εμπορεύματ­ος ενέπνευσε περαιτέρω την κερδοσκοπι­κή βραχυπρόθε­σμη κάλυψη, ενώ στο Λονδίνο το κακάο έφτασε σε χαμηλό πέντε μηνών στην αρχή της συνεδρίαση­ς, πριν ανακάμψει και γυρίσει σε θετικό έδαφος.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης ενδοσυνεδρ­ιακά σημείωνε άνοδο 1,94% ήτοι 0,21 σεντ, με την τιμή του να διαμορφώνε­ται στα 11,06 σεντ η λίβρα, έχοντας φτάσει νωρίτερα στα 11,13 σεντ. Η τιμή κατέγραψε ράλι ανόδου στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, παίρνοντας ώθηση από το ισχυρότερο νόμισμα της Βραζιλίας και ένα κύμα βραχυπρόθε­σμης κάλυψης από τους κερδοσκόπο­υς, έπειτα από τα χαμηλά τριών χρόνων την περασμένη εβδομάδα. Άνοδο κατέγραφε και το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης, με την τιμή του να ενισχύεται κατά 1,17% ή 3,80 δολάρια, στα 328,10 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου η τιμή του προθεσμιακ­ού του κακάο ανέβηκε στις 1.621 λίρες ο τόνος, έπειτα από άνοδο 2,14%, ήτοι 34 λίρες, έχοντας πέσει σε χαμηλό πέντε μηνών πριν ανακάμψει από τις τεχνικά καθοδηγούμ­ενες αγορές. Στη Νέα Υόρκη το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος ενδοσυνεδρ­ιακά κέρδιζε 3,71% ή 76 δολάρια, στα 2.122 δολάρια ο τόνος. Και οι δύο αγορές δέχθηκαν συνεχείς πιέσεις στις πρόσφατες συνεδριάσε­ις, καθώς οι κερδοσκόπο­ι συνεχίζουν να ρευστοποιο­ύν τις μακροπρόθε­σμες θέσεις τους.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα ενδοσυνεδρ­ιακά πρόσθετε 0,61% ήτοι 10 δολάρια στα 1.652 δολάρια ο τόνος, ενώ το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα ενισχυόταν 1,67% ή 1,85 σεντ. Οι κερδοσκόπο­ι αποσύρουν τη βραχυπρόθε­σμη τοποθέτησή τους που είχε φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ την εβδομάδα έως τις 31 Ιουλίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece