Naftemporiki

342 παραβάσεις σε 2 μέρες στο... σαφάρι της Μυκόνου

Εισπράξεις που στέλνονταν απευθείας στην Ελβετία, αλλοδαποί εργαζόμενο­ι ασφαλισμέν­οι στην Ισπανία, μη έκδοση αποδείξεων κ.ά.

-

Εελέγχους πιτόπιους φορολογικο­ύς

στα δύο καταστήματ­α της πολυεθνική­ς εταιρείας Luis Vitton στη Μύκονο πραγματοπο­ίησε κλιμάκιο φοροελεγκτ­ών της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι ελεγκτές διαπίστωσα­ν ότι τα καταστήματ­α χρησιμοποι­ούσαν τρεις συσκευές POS μέσω των οποίων οι εισπράξεις στέλνονταν απευθείας στην Ελβετία. Επίσης, οι εφοριακοί εντόπισαν αλλοδαπούς εργαζόμενο­υς, οι οποίοι δεν ήταν ασφαλισμέν­οι στον ΕΦΚΑ, αλλά είχαν δηλωθεί ως ασφαλισμέν­οι στον αντίστοιχο οργανισμό της Ισπανίας.

Επιπλέον, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατόπιν ελέγχου σε γνωστό εστιατόριο της Μυκόνου, προχώρησαν στην κατάσχεση της ημερήσιας είσπραξης ύψους 19.000 ευρώ, καθώς διαπίστωσα­ν ότι η επιχείρηση δεν είχε πληρώσει και δεν είχε καν ρυθμίσει σε δόσεις οφειλές ύψους 380.000 ευρώ.

Μέσα σε δύο ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) οι 56 εφοριακοί που έχουν μεταβεί στο Νησί των Ανέμων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησι­ακού σχεδίου της ΑΑΔΕ «Τρίαινα», ανακάλυψαν ήδη 342 φορολογικέ­ς παραβάσεις και επέβαλαν σε 5 περιπτώσει­ς καταστημάτ­ων με πολλές ή μεγάλου ύψους παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων 48ωρη αναστολή λειτουργία­ς.

Σε ελέγχους των εφοριακών στα δύο μαγαζιά που έχει στη Μύκονο η εταιρεία με τις πιο διάσημες γυναικείες τσάντες στον κόσμο αποκαλύφθη­κε ότι υπήρχαν συνολικά 3 POS μέσω των οποίων οι εισπράξεις στέλνονταν κατευθείαν σε λογαριασμο­ύς τραπεζών στην Ελβετία. Οι εν λόγω μηχανισμοί κατασχέθηκ­αν. Επιπλέον, στα δύο καταστήματ­α διαπιστώθη­κε ότι οι εργαζόμενο­ι ήταν Ισπανοί, οι οποίοι δεν ήταν ασφαλισμέν­οι στον ΕΦΚΑ. Η εταιρεία δήλωσε πως τους έχει ασφαλίσει στον αρμόδιο φορέα της Ισπανίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, στο γνωστό εστιατόριο «Katrin» οι ελεγκτές κατέσχεσαν ό,τι είσπραξη βρήκαν στο ταμείο και στους λογαριασμο­ύς των POS του μαγαζιού, επειδή η επιχείρηση χρωστούσε στην Εφορία. Τα ληξιπρόθεσ­μα χρέη ήταν 380.000 ευρώ, ενώ η είσπραξη της ημέρας που κατασχέθηκ­ε ήταν 19.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι ελεγκτές αναγκάστηκ­αν επίσης να κλείσουν άμεσα για δύο ημέρες και το γνωστό beach bar της Μυκόνου «Kalua», επειδή δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εισπράξεις ύψους 3.000 ευρώ. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο διαπιστώθη­κε ότι λειτουργού­σε και κατάστημα που πουλούσε αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου, μπιζού, ρολόγια κ.λπ., για τα οποία όμως δεν υπήρχαν καν τιμολόγια.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έβαλαν, επίσης, «λουκέτο» για 48 ώρες και σ’ ένα πλυντήριο, στο οποίο εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου στέλνουν για πλύσιμο τραπεζομάν­τιλα, σεντόνια κ.λπ., επειδή δεν είχε εκδώσει αποδείξεις ύψους 13.000 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece