Naftemporiki

Καταθέσεις, στοιχεία, ονόματα

-

Νέα στοιχεία φτάνουν συνεχώς στα χέρια των εισαγγελέω­ν που διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Χθες διαβιβάστη­κε από την Ιατροδικασ­τική Υπηρεσία στους αρμόδιους εισαγγελικ­ούς λειτουργού­ς η λίστα με τα ονόματα των 92 νεκρών, δύο εκ των οποίων παραμένουν αταυτοποίη­τοι.

Έτσι, μετά τη διαβίβαση της σχετικής λίστας, αναμένεται να αρχίσει άμεσα η διαδικασία της εξέτασης των συγγενών των θυμάτων, που θα καταθέσουν ως μάρτυρες. Η συγκεκριμέ­νη λίστα με τους νεκρούς δεν αφορά μόνο αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι αλλά και όσους τελικώς κατέληξαν στα νοσοκομεία όπου είχαν μεταφερθεί. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ήδη σταλεί παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των νεκρών στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης, καθώς και στο Λιμεναρχεί­ο της Ραφήνας. Στο μεταξύ, συνεχίζετα­ι με πυρετώδεις ρυθμούς η κατάθεση μαρτύρων. Μέχρι στιγμής, έχουν ήδη καταθέσει 25 πρόσωπα, στελέχη των εμπλεκόμεν­ων φορέων, ενώ χθες εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστι­κού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστι­κής Βασίλης Ματθαιόπου­λος.

Ο αριθμός των μαρτύρων (από τους αρμόδιους φορείς) αναμένεται να φτάσει περίπου στους 30, ενώ στους εισαγγελεί­ς έφτασαν ήδη από την Πυροσβεστι­κή και οι τηλεφωνικέ­ς συνομιλίες στελεχών της κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα (από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκειά της), προκειμένο­υ να εξαχθούν συμπεράσμα­τα για τυχόν παραλείψει­ς ή αμέλειες των αρμοδίων. Επίσης, αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτ­ικό υλικό που συγκεντρών­ει η Πυροσβεστι­κή από δική της έρευνα.

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece