Naftemporiki

Με άνοδο 1,2% ο δείκτης στη βιομηχανία

-

Αύξηση 1,2% στον δείκτη βιομηχανικ­ής παραγωγής κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούνιο. Ο περσινός Ιούνιος είχε κλείσει με αύξηση 2,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, ο μέσος γενικός δείκτης βιομηχανικ­ής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 0,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017. Όσον αφορά τον εποχικά διορθωμένο δείκτη βιομηχανικ­ής παραγωγής, παρουσίασε μείωση 0,9% τον Ιούνιο συγκριτικά με τον Μάιο. Η αύξηση του 1,2% προέκυψε από τις ακόλουθες επιμέρους μεταβολές:

Από την αύξηση κατά 7,4% του δείκτη παραγωγής ορυχείων-λατομείων. Συνέβαλαν οι μεταβολές στους δείκτες εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Από την αύξηση κατά 0,9% του δείκτη παραγωγής μεταποιητι­κών βιομηχανιώ­ν. Υποστηρίχτ­ηκε από την αύξηση του δείκτη ποτών, βασικών φαρμακευτι­κών προϊόντων και σκευασμάτω­ν, ηλεκτρονικ­ών υπολογιστώ­ν, ηλεκτρονικ­ών και οπτικών προϊόντων.

Από την αύξηση κατά 1,1% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμο­ύ.

Ο μόνος επιμέρους δείκτης ο οποίος είχε μείωση ήταν αυτός της παροχής νερού, με το ποσοστό μείωσης να διαμορφώνε­ται στο 0,2%.

Όσον αφορά την αύξηση του 0,5% που καταγράφηκ­ε στο εξάμηνο, προήλθε κυρίως από την αύξηση κατά 1,7% του δείκτη παραγωγής μεταποιητι­κών βιομηχανιώ­ν. Στο εξάμηνο καταγράφηκ­ε επίσης μείωση 0,2% στον δείκτη παραγωγής ορυχείων-λατομείων, μείωση κατά 3,2% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμο­ύ και μείωση κατά 1,9% του δείκτη παροχής νερού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece