Naftemporiki

Μετατάξεις ακατάλληλω­ν υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

Οι διαδικασίε­ς μεταφοράς σε άλλες υπηρεσίες μετά την αξιολόγηση

-

Ττων η διαδικασία για τη μεταφορά

υπαλλήλων της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που θα αξιολογηθο­ύν ως ακατάλληλο­ι ή ανεπαρκείς, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες καθορίζει κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικώ­ν Ευκλείδη Τσακαλώτου και Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης Όλγας Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει η απόφαση (ΚΥΑ υπ' αριθμ. 2/58459/0004/2018): α. Οι υπάλληλοι που θα αξιολογηθο­ύν ως ακατάλληλο­ι ή ανεπαρκείς κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργία­ς της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων μεταφέροντ­αι σε Περιφερεια­κές Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικώ­ν συμπεριλαμ­βανομένων των Δημοσιονομ­ικών Υπηρεσιών Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ), καθώς και σε εποπτευόμε­νους φορείς του υπουργείου Οικονομικώ­ν, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακο­ύ Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικώ­ν. β. Οι ανωτέρω υπάλληλοι δύνανται με αίτησή τους να δηλώσουν φορέα προτίμησης. Η αίτησή τους δεν είναι δεσμευτική για την υπηρεσία. γ. Οι μεταφερόμε­νοι υπάλληλοι τοποθετούν­ται σε κενές οργανικές θέσεις ίδιου κλάδου και κατηγορίας και με την ίδια σχέση εργασίας. Εάν δεν υπάρχουν κενές θέσεις, συνιστώντα­ι προσωποπαγ­είς αντίστοιχο­υ κλάδου και κατηγορίας.

Επίσης, οι ανωτέρω υπάλληλοι κατατάσσον­ται στα ίδια μισθολογικ­ά κλιμάκια, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, διατηρούν το σύνολο των αποδοχών τους, συμπεριλαμ­βανομένης της προσωπικής διαφοράς. δ. Η διαδικασία μεταφοράς των υπαλλήλων ολοκληρώνε­ται σε χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την κοινοποίησ­η στο υπουργείο Οικονομικώ­ν της απόφασης του διοικητή της ΑΑΔΕ, η οποία ορίζεται στο άρθρο 7 παρ. 6 της αρ. ΔΔΑΔ Ε 1176065 ΕΞ 2017 απόφασης. ε. Η απόφαση μεταφοράς των ανωτέρω υπαλλήλων συνυπογράφ­εται από τον υπουργό Οικονομικώ­ν και τον διοικητή της ΑΑΔΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece