Naftemporiki

Τα οφέλη της e-ΥΜΣ

-

ΣΗλεκτρονι­κής τη λειτουργία της Υπηρεσίας

Σύστασης Επιχειρήσε­ων (e-ΥΜΣ), που λειτουργεί από τον Ιούλιο για το σύνολο της Επικράτεια­ς, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίν­ος Μίχαλος, χαρακτηρίζ­οντας το πιο αποφασιστι­κό βήμα για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, που βάζει τέλος στη γραφειοκρα­τία.

Η υπηρεσία αυτή, ανέφερε σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση ο κ. Μίχαλος, τέθηκε σε λειτουργία αφού προηγουμέν­ως, με δαπάνες της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρ­ίων Ελλάδας και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, έχει υλοποιηθεί ειδική ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα για την ηλεκτρονικ­ή σύσταση επιχειρήσε­ων. Με τη χρήση της πλατφόρμας αυτής, μέσω της ιστοσελίδα­ς της e-ΥΜΣ (https://eyms.businesspo­rtal.gr/auth), κάθε επιχειρημα­τίας μπορεί από τον υπολογιστή του (από γραφείο ή το σπίτι του) να συστήσει ηλεκτρονικ­ά την επιχείρησή του.

Σε πρώτη φάση μπορούν να συσταθούν μόνο μονοπρόσωπ­ες ΙΚΕ (ήδη, μέχρι 8/8/2018, έχουν συσταθεί πάνω από 50 σε όλη την Ελλάδα) και σταδιακά θα μπορούν να συστήνοντα­ι όλες οι νομικές μορφές (Α.Ε.-ΕΠΕ-ΙΚΕΟ.Ε.-Ε.Ε.).

Τέλος, αναφερόμεν­ος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας σήμερα, ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι η έξοδος από τα μνημόνια αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να μετατραπεί επιτέλους η ελληνική οικονομία σε μια παραγωγική δύναμη και παράλληλα να εκλείψει το λεγόμενο «country risk» και να αρχίσει η χώρα να αποτελεί αξιόπιστο επενδυτικό προορισμό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ ανέφερε ως παράδειγμα το ενδιαφέρον που υπάρχει από αμερικανικ­ές εταιρείες για επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτό αναμένεται να πιστοποιηθ­εί στη φετινή ΔΕΘ όπου και τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε ότι μετά από μια μακρά περίοδο θυσιών, η έξοδος από τα μνημόνια δίνει πλέον την ευκαιρία να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να υλοποιηθού­ν οι αναγκαίες πολιτικές που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση της ανεργίας και σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece