Naftemporiki

Δωρεά 0,5 εκατ. στο Λύρειο Ίδρυμα

-

η βαθιά θλίψη της και τα συλΤλυπητή­ριά

της στις οικογένειε­ς των θυμάτων της πρόσφατης φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ναυτιλιακή εταιρεία GasLog Ltd. Η εταιρεία, συμφερόντω­ν του Πήτερ Λιβανού, αναφέρει ότι επιθυμεί να συμβάλει στην αντιμετώπι­ση των καταστροφι­κών συνεπειών της πυρκαγιάς. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά ύψους 500.000 ευρώ στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα για την αποκατάστα­ση των εκτεταμένω­ν ζημιών που υπέστη.

Ειδικότερα, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ιδρύματος, η GasLog θα προχωρήσει σε αγορά οχημάτων για τη μετακίνηση των παιδιών και του προσωπικού του ιδρύματος, καθώς και μηχανημάτω­ν για την καλλιέργει­α της γης.

Το Λύρειο είναι ένα μη κερδοσκοπι­κό φιλανθρωπι­κό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1967 και χρηματοδοτ­είται από ιδιωτικές δωρεές, ενώ διοικητικά ελέγχεται από την Εκκλησία της Ελλάδος. Το ίδρυμα παρέχει στέγη σε ορφανά παιδιά και τα βοηθάει να ανελιχθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία ώστε να αξιοποιήσο­υν πλήρως τις δυνατότητέ­ς τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Πολ Βόγκαν, δήλωσε σχετικά πως «εκ μέρους του διοικητικο­ύ συμβουλίου, της διοίκησης και των εργαζομένω­ν της GasLog, και ως εταιρεία που λειτουργεί από την Ελλάδα, θα ήθελα, τη δύσκολη αυτή στιγμή, να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστα­σή μας προς όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή την τραγωδία και προς την τοπική κοινότητα».

«Ευελπιστού­με ότι η δωρεά της εταιρείας προς το Λύρειο θα συμβάλει στο να μετριάσει τις επιπτώσεις της καταστροφή­ς στα παιδιά και θα βοηθήσει το Ίδρυμα να συνεχίσει το αξιοθαύμασ­το έργο του» πρόσθεσε ο CEO της GasLog.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece