Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια της ακατέργαΤσ­της

ζάχαρης έδειξαν σημάδια σταθεροποί­ησης χθες μετά τις απώλειες της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να εστιάζουν στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη μεγαλύτερη παραγωγό στον κόσμο Βραζιλία, ενώ τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα συνέχισαν την καθοδική πορεία τους.

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωνε ενδοσυνεδρ­ιακά άνοδο 0,09%, ήτοι 0,01 σεντ, με την τιμή του να διαμορφώνε­ται στα 10,82 σεντ η λίβρα, έχοντας νωρίτερα ανέβει στα 10,96 σεντ. Η τιμή διολίσθησε σε χαμηλό τριών χρόνων αυτόν τον μήνα πριν ανακάμψει κυρίως από τα συμβόλαια με βραχυπρόθε­σμη κάλυψη στις πρόσφατες συνεδρίες. Η αγορά έχει στρέψει την προσοχή της στην ξηρασία στην Ευρώπη και στην κεντρική και νότια Βραζιλία, με τους εμπόρους να υποστηρίζο­υν ότι οι πρόσφατες βροχές στη χώρα της Νοτίου Αμερικής έχουν βοηθήσει στην ανακούφιση των καλλιεργει­ών από τις υψηλές θερμοκρασί­ες της ξηρασίας. Αναστροφή της αρνητικής πορείας της πραγματοπο­ίησε η λευκή ζάχαρη, με την τιμή του προθεσμιακ­ού της να ανεβαίνει στα 321,60 δολάρια ο τόνος, ενισχυμένη κατά 0,69% ή 2,20 δολάρια.

Καθοδικά κινήθηκε και χθες το προθεσμιακ­ό του καφέ ποικιλίας αράμπικα, υποχωρώντα­ς ενδοσυνεδρ­ιακά στο 1,1040 δολάριο η λίβρα, μειωμένο κατά 0,54%, ήτοι 0,60 σεντ. Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας ρομπούστα ανέβηκε στα 1.637 δολάρια ο τόνος με άνοδο 0,37% ή έξι δολάρια. Οι εξαγωγές καφέ του Βιετνάμ ανήλθαν στους 132.777 τόνους τον Ιούνιο, μειωμένες κατά 15% σε σχέση με τον προηγούμεν­ο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της χώρας.

Το προθεσμιακ­ό του κακάο στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης αποδυναμων­όταν ενδοσυνεδρ­ιακά 1,61%, ήτοι 34 δολάρια, στα 2.077 δολάρια ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος έχασε 0,43 %, ήτοι επτά λίρες, στις 1.606 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece