Naftemporiki

«Η ελληνική αγορά έχει χάσει το θετικό μομέντουμ»

-

III «Εβδομάδα με σημαντικές απώλειες, λίγο κάτω από το 3%, με την αγορά να σπάει πτωτικά τη συσσώρευση των τελευταίων ημερών και πλέον να βρίσκεται μια ανάσα από το χαμηλό του τελευταίου διαστήματο­ς. Ο οίκος Fitch ήρθε να εκπλήξει θετικά με αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες σε μία αγορά που τα νέα τα “καίει” εύκολα. Από Δευτέρα (σ.σ.: χθες) θα δείξει αν έστω τα ομόλογα καταφέρουν και πάλι να ρίξουν τις αποδόσεις τους, μιας και τις τελευταίες συνεδριάσε­ις το 10ετές είχε και πάλι σκαρφαλώσε­ι στο 4,27%. Ουσιαστικά ο οίκος ποντάρει σε πιθανότητα πρόωρων εκλογών, με το σενάριο για πρώτη φορά να κρίνεται και θετικό», σχολιάζει το Τμήμα Ανάλυσης της Fast Finance και συνεχίζει:

III «Τεχνικά, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης έχει σαν κύρια στήριξη το πολύ σημαντικό επίπεδο των 1.945 μονάδων, το οποίο έχει δοκιμάσει άλλες δύο φορές το τελευταίο τρίμηνο και που διάσπασή του μπορεί να οδηγήσει σε κίνηση προς τις 1.900 μονάδες. Οι 2.028-2.055 μονάδες αποτελούν πλέον πολύ σημαντικό επίπεδο αντίστασης. Ο τραπεζικός δείκτης έχει αντίστοιχα σαν στήριξη το πολύ σημαντικό επίπεδο των 780 μονάδων, που κατοχύρωσή του μπορεί να δώσει συνέχιση, ενώ σε κάθε περίπτωση η ζώνη των 860 μονάδων αποτελεί κύρια αντίσταση».

III Και το Τμήμα Ανάλυσης της Fast Finance καταλήγει: «Στα στατιστικά, ο γενικός δείκτης βρίσκεται με απώλειες 7,31% από τις αρχές του έτους, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης με απώλειες 5,62%, ο δείκτης των τραπεζών με απώλειες 8,66%, ενώ και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης βρίσκεται στο -0,54% από τις αρχές του έτους. Κάποια πακέτα του ΟΤΕ σώζουν εν μέρει τον χαμηλό τζίρο που ουσιαστικά είναι και το πιο αρνητικό δεδομένο ακόμα και από την πτώση τιμών. Ουσιαστικά η αγορά φαίνεται να περιμένει μόνο τις πολιτικές εξελίξεις ως δεδομένο που θα μπορούσε να της δώσει ανοδική κίνηση μιας και όλα τα υπόλοιπα έχουν προεξοφληθ­εί σε μεγάλο βαθμό. Από την άλλη, η αγορά έχει χάσει το θετικό μομέντουμ του τελευταίου διαστήματο­ς, κάτι που πιθανότατα μπορεί να το βρει μπροστά της, τουλάχιστο­ν βραχυπρόθε­σμα. Τέλος, σε ό,τι αφορά τον γενικό δείκτη, οι 736 μονάδες αποτελούν κοντινή στήριξη με επόμενο επίπεδο τη ζώνη των 712-724 μονάδων. Το στοπ κατεβαίνει στις 764 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί και κύρια αντίσταση, με κοντινό επίπεδο τις 759 μονάδες».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece