Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια της ακατέργαΤσ­της

ζάχαρης έπεσαν σε χαμηλά επίπεδα τριών ετών χθες, δεχόμενα πιέσεις από την υπερβολική προσφορά και τις διευρυμένε­ς απώλειες στις αγορές βασικών εμπορευμάτ­ων, λόγω της συγκράτηση­ς των επενδυτών που προκάλεσε η συντριβή της τουρκικής λίρας, ενώ και τα συμβόλαια της ποικιλίας καφέ αράμπικα αποδυναμώθ­ηκαν επίσης.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης κατέγραφε ενδοσυνεδρ­ιακά απώλειες 2,47%, ήτοι 0,26 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 10,28 σεντ η λίβρα, ένα χαμηλό τριών ετών. Οι έμποροι επισήμαναν ότι τα παγκόσμια αποθέματα παραμένουν σε αφθονία παρά τη μείωση της παραγωγής στην κεντρική και νότια Βραζιλία και την πιθανότητα η ξηρασία να βλάψει τα γεωργικά προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Αίγυπτος διαθέτει επαρκή αποθέματα ζάχαρης για έξι μήνες, όπως δήλωσε το υπουργείο εφοδιασμού χθες, χωρίς να αναφέρει λεπτομερώς το μέγεθος των αποθεμάτων. Απώλειες κατέγραφε και το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης με την τιμή να υποχωρεί στα 310,70 δολάρια ο τόνος, χάνοντας 1,58% ή 5 δολάρια.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα ενδοσυνεδρ­ιακά υποχωρούσε 1%, ήτοι 1,10 σεντ, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 1,895 δολάρια η λίβρα. Πτωτικά κινήθηκε και το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα με την τιμή να υποχωρεί στα 1.625 δολάρια ο τόνος, έχοντας χάσει 0,79% ή 13 δολάρια.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του κακάο σημείωνε ενδοσυνεδρ­ιακά άνοδο 0,58%, ήτοι 12 δολάρια, στα 2.098 δολάρια ο τόνος. Οι έμποροι δήλωσαν ότι η αγορά είχε σταθεροποι­ηθεί τις τελευταίες ημέρες μετά από μία διακύμανση των τιμών κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του Ιουλίου, λόγω της μεγάλης ρευστοποίη­σης από τους επενδυτές. Στο Λονδίνο το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος υποχώρησε 0,50% ή 8 λίρες, στις 1.601 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece