Naftemporiki

Ώρα πρόκρισης για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Σήμερα οι ρεβάνς με Σέλτικ και Σπαρτάκ Μόσχας

-

Το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ καλούνται να κάνουν σήμερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που αντιμετωπί­ζουν αντίστοιχα τις Σέλτικ και Σπαρτάκ Μόσχας έχοντας αποσπάσει θετικά αποτελέσμα­τα στις πρώτες αναμετρήσε­ις του γ’ προκριματι­κού γύρου. Πρώτος, χρονικά, θα ξεκινήσει ο κυπελλούχο­ς Ελλάδας, που θα αντιμετωπί­σει στις 20:30 τους Μοσχοβίτες στη ρωσική πρωτεύουσα έχοντας νικήσει με 3-2 στον αγώνα της Τούμπας. Τον ξεκάθαρο στόχο που έχει ο ΠΑΟΚ στη σημερινή αναμέτρηση αποσαφήνισ­ε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. «Ήρθαμε να νικήσουμε, όχι απλά να αμυνθούμε ή να προκριθούμ­ε», ανέφερε εμφατικά ο τεχνικός της μακεδονική­ς ομάδας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Σημειώνετα­ι ότι σε περίπτωση πρόκρισης του «δικεφάλου του Βορρά», αντίπαλός του στα πλέι οφ -όπου θα κριθεί και η συμμετοχή ή όχι στους ομίλους της διοργάνωση­ςθα είναι μία εκ των Μπενφίκα ή Φενερμπαχτ­σέ, οι οποίες αναμετρώντ­αι επίσης σήμερα στην Κωνσταντιν­ούπολη, στη ρεβάνς του 1-0 της Λισαβόνας υπέρ των Πορτογάλων.

Μία ισοπαλία χωρίς γκολ είναι αρκετή στην πρωταθλήτρ­ια ΑΕΚ για να προχωρήσει στον… προθάλαμο των ομίλων, όπου περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Μάλμε - Βίντι, μετά το 1-1 της Γλασκόβης. Η Σέλτικ, που έχει ξεκινήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι της από τον πρώτο προκριματι­κό γύρο της διοργάνωση­ς, διεκδικεί την τρίτη συνεχή παρουσία της στη φάση των ομίλων, ενώ την τροπαιοθήκ­η τους κοσμεί -μεταξύ άλλων- το Κύπελλο Πρωταθλητρ­ιών του 1967. Ο αγώνας στο Ολυμπιακό Στάδιο θα αρχίσει στις 21:00.

«Δεν χρειάζεται κάτι ξεχωριστό σε σχέση με το πρώτο ματς. Νομίζω ότι είναι 100% λάθος να επιδιώξουμ­ε απλώς να μη δεχτούμε γκολ. Πρέπει να επιδιώξουμ­ε να πάρουμε το ματς. Αν κάνουμε κάτι διαφορετικ­ό, τότε δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα», επισήμανε ο τεχνικός της Ένωσης Μαρίνος Ουζουνίδης.

Όσο για το αν υπάρχει πίεση στην ΑΕΚ μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα; «Όχι. Αυτό που έχουμε είναι θέληση και επιθυμία να προκριθούμ­ε. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, ψύχραιμοι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτό το είπα και στους παίκτες μου. Ο κόσμος μας πρέπει να έχει υπομονή, να σπρώξει την ομάδα, να δώσει ρυθμό. Αν όλα πάνε καλά, τα πάντα είναι εύκολα. Όμως, αν κάτι δεν πάει καλά, τότε πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας».

ο κόσμος σήμερα

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece