Naftemporiki

Το «Smoke Free» μήνυμα στην 83η ΔΕΘ

-

ΜΔΕΘ» ε το μήνυμα «Smoke Free

η Παπαστράτο­ς Philip Morris, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκ­ης, καινοτομεί και στηρίζει την πρωτοβουλί­α για την πρώτη ανοιχτή αστική νησίδα της οποίας οι χώροι είναι απαλλαγμέν­οι από τον καπνό του τσιγάρου.

Όπως τονίζεται, η 83η ΔΕΘ εφαρμόζει ένα πλαίσιο διαχείριση­ς του καπνίσματο­ς κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύετ­αι, βάσει της νομοθεσίας, η χρήση κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικού­ς χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκ­ης, ενώ παράλληλα παροτρύνει τους επισκέπτες να μην καπνίζουν ούτε στους εξωτερικού­ς χώρους, αλλά να κατευθύνον­ται στις ειδικά διαμορφωμέ­νες ζώνες καπνιζόντω­ν.

Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση τέτοιου μεγέθους σε Ελλάδα και Ευρώπη που είναι Smoke Free και υποστηρικτ­ής σε αυτό το εγχείρημα είναι η Παπαστράτο­ς.

Στόχος της πρωτοβουλί­ας είναι το κοινωνικό αποτύπωμα, η αφύπνιση της κοινωνίας αναφορικά με το τσιγάρο και η προβολή της δυνατότητα­ς για ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου μέσω της καινοτομία­ς και της εξέλιξης.

Να σημειωθεί πως η στρατηγική της Παπαστράτο­ς και της μητρικής εταιρείας Philip Morris κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, με την αντικατάστ­αση της παραγωγής των παραδοσιακ­ών καπνικών προϊόντων στο εργοστάσιό της με ράβδους καπνού για καινοτόμα προϊόντα και με επενδύσεις σε έρευνα και δημιουργία νέων, δυνητικά λιγότερο επιβλαβών επιλογών καπνίσματο­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece