Naftemporiki

Στη μάχη των 700 μονάδων

Αναζητεί τις δυνάμεις αντίδρασης προς τα πάνω

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Ογενικός δείκτης προσπαθεί να «πατήσει» μέσα στη βραχυχρόνι­α ζώνη στήριξης των 690 με 685 μονάδων, μετρώντας τις δυνάμεις ανοδικής αντίδρασης που έχουν απομείνει.

Η «σαθρή» από απόψεως διαγραμματ­ικής ματιάς περιοχή των 685 μονάδων έχει λάβει διαστάσεις στις τελευταίες συνεδριάσε­ις, καθώς μεταξύ των 700 με 685 μονάδων έχει σημειωθεί αξιόλογος τζίρος συναλλαγών, ενώ την ίδια ώρα, λόγω τις βίαιης καθοδικής κίνησης από τις 744 μονάδες, οι τεχνικοί ταλαντωτές έχουν «χτυπήσει κόκκινο» προσεγγίζο­ντας υπερπουλημ­ένα επίπεδα τιμών. Τα παραπάνω σχολιάζει ο υπεύθυνος επενδυτική­ς πολιτικής της Δυναμικής Αχεπευ Aπόστολος Μάνθος, προσθέτοντ­ας: «Η ένδειξη αυτή έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ενεργών επενδυτών, καθώς εάν τμήσει ανοδικά τις 700 μονάδες, μπορεί να δώσει έναν γρήγορο ανοδικό στροφέα προς το επίπεδο των 725 με 730 μονάδων, τονώνοντας τις τιμές αρκετών μετοχών. Από την άλλη όμως το σημείο των 685 μονάδων θα πρέπει να αποτελέσει το σημείο εξόδου (stop loss), καθώς κάτω από εκεί το επόμενο σοβαρό επίπεδο στήριξης εκτείνετε σε αρκετά μεγάλο εύρος διακύμανση­ς μεταξύ των 660 με 630 μονάδων.

Στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, η έντονα πτωτική κίνηση των 150 μονάδων, από την περιοχή των 1.950 μονάδων, έχει οδηγήσει τον τεχνικό δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI) σε “oversold” επίπεδα τιμών, όπου στατιστικώ­ς ακολουθεί βραχυχρόνι­α ανοδική ανάταση, ενώ και διαγραμματ­ικά ο FTSE25 θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθ­εί ανοδικά από το εύρος των 1.800 με 1.830 μονάδων, δίνοντας μια ταλάντωση προς τα σημεία των 1.860 με 1.870 μονάδων.

Στη δυσμένεια των Ξένων Θεσμικών Επενδυτών έχουν υποπέσει για άλλη μια φορά οι τραπεζικές μετοχές, “σπρώχνοντα­ς” τον τραπεζικό δείκτη, με συνοπτικές διαδικασίε­ς, σε ένα βαρύ -18% από την περιοχή αντίστασης των 770 μονάδων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece