Naftemporiki

Όμορφος τρόπος ευαισθητοπ­οίησης

- Α. Κοτσ.

Είναι μία εκ των υποψηφίων στον πιο λαμπρό διαγωνισμό ομορφιάς των ΗΠΑ. Όταν πήρε το μικρόφωνο στα χέρια, επέλεξε να μη μιλήσει για τον εαυτό της, αλλά να ευαισθητοπ­οιήσει το κοινό για την «κρίση νερού» που αντιμετωπί­ζει από το 2014 η πόλη Φλιντ, της πολιτείας του Μίσιγκαν.

Η Μις Μίσιγκαν, Έμιλι Σιόμα, αντί για συστάσεις, προτίμησε να δηλώσει ότι κατάγεται «από την πολιτεία με το 84% του φρέσκου νερού των ΗΠΑ, αλλά οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιουν ούτε σταγόνα».

Οι Αρχές έχουν συστήσει στους περίπου 100.000 κατοίκους του Φλιντ -οι περισσότερ­οι εκ των οποίων έγχρωμοι και με πολύ χαμηλό εισόδημανα πίνουν εμφιαλωμέν­ο ή φιλτραρισμ­ένο νερό. Το μολυσμένο, υψηλής περιεκτικό­τητας σε μόλυβδο νερό της πόλης θεωρείται ότι έχει προκαλέσει ήδη 12 θανάτους. Και η ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστ­ασης των σωληνώσεων στο δίκτυο υδροδότηση­ς αργεί και αναμένεται το 2020. Η Έμιλι Σιόμα, η οποία και στο παρελθόν είχε εκμεταλλευ­θεί τις δημόσιες εμφανίσεις της για να μιλήσει για σημαντικά θέματα, όπως η βία κατά των γυναικών, δεν κατάφερε να προκριθεί στις 15 που πήγαν στον μεγάλο τελικό για το στέμμα της Μις Αμερική. Κέρδισε όμως τους χρήστες των social media, που την αποκάλεσαν «ηρωίδα». Κάποιοι, μάλιστα, υποστήριξα­ν ότι έπρεπε να της απονεμηθεί ο τίτλος, επειδή απέδειξε ότι εκτός από εμφάνιση διαθέτει και κριτική σκέψη. Ο φετινός διαγωνισμό­ς ήταν ο πρώτος που πραγματοπο­ιήθηκε χωρίς εμφάνιση των διαγωνιζομ­ένων με μπικίνι. Τον τίτλο της Μις Αμερική απέσπασε η Μις Νέα Υόρκη, Νία Ίμανι Φράνκλιν.

[SID:12093901]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece