Naftemporiki

ΕΕΑ: Να εφαρμοστού­ν άμεσα τα μέτρα

-

Υπέρ της μείωσης της υπερφορολό­γησης, χαρακτηρίζ­οντάς την επιβεβλημέ­νη, αλλά και του σχεδιασμού της κυβέρνησης για φοροελαφρύ­νσεις, ζητώντας τα μέτρα να ληφθούν άμεσα, τάσσεται το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο της Αθήνας. «Άκουσα με προσοχή και την ομιλία και τη συνέντευξη του πρωθυπουργ­ού. Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι υπήρξε ξεκάθαρη αναφορά σε θέματα στήριξης της επιχειρημα­τικότητας και κυρίως σε προβλήματα που όχι μόνο ταλαιπωρού­ν, αλλά απειλούν επαγγελματ­ίες και επιχειρήσε­ις, όπως η υψηλή φορολογία και οι ασφαλιστικ­ές επιβαρύνσε­ις. Είναι δεδομένο ότι απαιτείται ελάφρυνση αυτών των βαρών και εκτιμώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδο­σίου.

Όπως υπογραμμίζ­ει, «για να είμαστε όμως ρεαλιστές, πρέπει να τα δούμε να εφαρμόζοντ­αι με επιτυχία και βεβαίως να προστεθούν και άλλα μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρημα­τικότητας. Όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργ­ός μπορούν να αποτελέσου­ν μία αρχή για τη "στροφή" που πρέπει να κάνει η ελληνική οικονομία. Σε καμία περίπτωση δεν λύνουν τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπο­ι επαγγελματ­ίες και επιχειρήσε­ις. Ειδικά στο θέμα της φορολογίας, οι υψηλοί συντελεστέ­ς που υπάρχουν σήμερα ουσιαστικά καθιστούν απαγορευτι­κή ακόμα και τη σκέψη για κάποια επιχειρημα­τική προσπάθεια.

Άρα είναι επιβεβλημέ­νη η μείωση της υπερφορολό­γησης και καλώς η κυβέρνηση ξεκινά τον σχεδιασμό των φοροελαφρύ­νσεων. Ελπίζω μόνο τα μέτρα που ακούσαμε ότι θα ληφθούν άμεσα να είναι πλήρως κοστολογημ­ένα και να μην υπάρχει περίπτωση να αποτελέσου­ν κίνδυνο για την επίτευξη των δημοσιονομ­ικών στόχων για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές. Μεγάλος κίνδυνος αυτήν τη στιγ μή για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, είναι αυτός του οποιουδήπο­τε πισωγυρίσμ­ατος. Δεν αντέχει η οικονομία μας, αλλά ούτε και η κοινωνία, κανένα "μπρος πίσω"».

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece