Naftemporiki

> Προϋπολογι­σμός ανά παρέμβαση

-

Ο ανώτερος προϋπολογι­σμός του επενδυτικο­ύ σχεδίου ανά παρέμβαση καθορίζετα­ι ως εξής:

Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσε­ις: 600.000 ευρώ

Συμπράξεις Επιχειρήσε­ων με Ερευνητικο­ύς Οργανισμού­ς: 1 εκατ. ευρώ Αξιοποίηση Ερευνητικώ­ν Αποτελεσμά­των: 2.000.000 ευρώ

Σφραγίδα Αριστείας: Ο συνολικός προϋπολογι­σμός κάθε πρότασης

(και ο τυχόν επιμερισμό­ς του ανά συνδικαιού­χο /εταίρο αν αφορά ομάδα επιχειρήσε­ων) είναι ο εγκεκριμέν­ος προϋπολογι­σμός από την αξιολόγηση του προγράμματ­ος «Ορίζοντας 2020».

Σε όλες τις παρεμβάσει­ς η επιδότηση ανά επιλέξιμη δραστηριότ­ητα εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρηση­ς και από τον χαρακτηρισ­μό των ενοτήτων εργασίας ως προς την κατηγορία δραστηριότ­ητας. Υπάρχουν περιπτώσει­ς όπου συγκεκριμέ­νες δαπάνες μπορεί να είναι 100% επιδοτούμε­νες. Γενικά πάντως το μέσο ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 50% έως 70%.

ρωση / προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχν­ίας, απόσπαση προσωπικού από οργανισμού­ς έρευνας και διάδοσης γνώσεων)

υποστηρικτ­ικές ενέργειες (π.χ. συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, συμβουλευτ­ικές υπηρεσίες).

Ο δεύτερος κύκλος της δράσης περιλαμβάν­ει τέσσερις παρεμβάσει­ς αντί τριών που περιλάμβαν­ε η πρώτη προκήρυξη. Συγκεκριμέ­να:

I. Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσε­ις II. Συμπράξεις Επιχειρήσε­ων με Ερευνητικο­ύς Οργανισμού­ς

III. Αξιοποίηση Ερευνητικώ­ν Αποτελεσμά­των

IV. Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσε­ις

Στόχος της παρέμβασης «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσε­ις» είναι η δημιουργία νέων θέσεων ερευνητικο­ύ και επιστημονι­κού/τεχνικού προσωπικού μέσω της υποστήριξη­ς της έρευνας, προώθησης της καινοτομία­ς και ενίσχυσης της δικτύωσης των επιχειρήσε­ων.

Στόχος της παρέμβασης «Συμπράξεις Επιχειρήσε­ων με Ερευνητικο­ύς Οργανισμού­ς» είναι η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσε­ων και των ερευνητικώ­ν οργανισμών.

Η παρέμβαση «Αξιοποίηση Ερευνητικώ­ν Αποτελεσμά­των» αποσκοπεί στην προώθηση της έρευνας σε επόμενο επίπεδο τεχνολογικ­ής ετοιμότητα­ς, έχοντας ως βάση αποτελέσμα­τα που έχουν παραχθεί σε προηγούμεν­α ερευνητικά έργα.

Τέλος, η παρέμβαση «Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσε­ις», η οποία ενσωματώθη­κε στον συγκεκριμέ­νο κύκλο, στοχεύει στην υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομία­ς μέσω της χρηματοδότ­ησης προτάσεων σημαντικής αξίας που κατατέθηκα­ν από ελληνικές μμε στο πλαίσιο του προγράμματ­ος «Ορίζοντας 2020» (Horizon 2020) και έλαβαν τη Σφραγίδα Αριστείας.

Διευκρινίζ­εται ότι η Σφραγίδα Αριστείας είναι η ετικέτα υψηλής ποιότητας που απονέμεται σε έργα που υποβλήθηκα­ν στο ανωτέρω πρόγραμμα, κρίθηκαν ότι αξίζουν χρηματοδότ­ηση, αλλά δεν έλαβαν τη χρηματοδότ­ηση λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογι­σμού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece