Naftemporiki

5+1 ενδιαφερόμ­ενοι επενδυτές για την Αλουμύλ

Γνωστοποιή­θηκαν Οaktree, Atlas, Avenue, Μ&G και ADM - Ποιο είναι το προφίλ του έκτου «μνηστήρα»

- Β. Βεγ.

ΗΟaktree Capital Management, το Atlas Capital Group, το Avenue Capital Group, η Μ&G (έδρα Λονδίνο) του ομίλου Prudential και το ADM Capital (έδρα Χονγκ Κονγκ και γραφεία στο Λονδίνο) είναι τα πέντε funds που ενδιαφέρον­ται να μπουν είτε με πλειοψηφικ­ό είτε με μειοψηφικό ποσοστό στην Αλουμύλ, υπό την προϋπόθεση ότι οι τράπεζες θα δεχτούν γενναίο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεώ­ν της, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνει και μεγάλος παραγωγός αλουμινίου.

Οι επωνυμίες των προαναφερό­μενων funds έγιναν γνωστές στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Αλουμύλ, στην οποία η διοίκηση του ομίλου γνωστοποίη­σε επίσης ότι βρίσκεται σε διαπραγματ­εύσεις με «τεράστιο παραγωγό, που δεν είναι απλώς διελαστής και ο οποίος ενδιαφέρετ­αι για συνέργειες στα αρχιτεκτον­ικά συστήματα, εκτός Ελλάδος αλλά και εκτός Ευρώπης».

Τα εν λόγω funds έχουν καταθέσει μη δεσμευτικέ­ς προτάσεις στις πιστώτριες τράπεζες της Αλουμύλ, από τις οποίες ζητούν «κούρεμα» των δανείων ακόμη και άνω του 50%, αντλούν στοιχεία επί του παρόντος για την εταιρεία-όμιλο και αναμένεται να καταθέσουν οριστικές προτάσεις εντός του Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα η ΕY εκπονεί για λογαριασμό των τραπεζών ανεξάρτητη αναφορά (independen­t business report) για την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές του ομίλου έναντι των δανειακών του υποχρεώσεω­ν σε βάθος πενταετίας.

Βάσει του παραπάνω σχεδιασμού, αποφάσεις για το θέμα της αναδιάρθρω­σης των δανείων αναμένοντα­ι περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, επίσης, η διοίκηση του ομίλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών το 2018 θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ, έναντι 226,2 εκατ. το 2017, επισήμανε ότι η μητρική εταιρεία στην Ελλάδα έπειτα από οκτώ χρόνια ζημιών εμφανίζει στο εξάμηνο του 2018 καθαρά κέρδη και επίσης εκτίμησε ότι τα λειτουργικ­ά αποτελέσμα­τα (ΕΒΙΤDA) του ομίλου θα διαμορφωθο­ύν στα 25 εκατ. ευρώ, επηρεάζοντ­ας θετικά τη δυνατότητα ανταπόκρισ­ης στις δανειακές της υποχρεώσει­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece