Naftemporiki

Σχολικό κουδούνι χωρίς εκκρεμότητ­ες

Επισημάνσε­ις για το «bullying»

-

ο πρώτο κουδούνι κτυπά σήΤμερα

για τα σχολεία της χώρας, καθώς οι μαθητές επιστρέφου­ν στα θρανία. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο μήνυμά του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς κάλεσε σε συστράτευσ­η εκπαιδευτι­κούς, μαθητές, μαθήτριες και γονείς για την αντιμετώπι­ση του «bullying». Παράλληλα διαβεβαίωσ­ε με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί και τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους.

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτ­ων κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η φετινή χρονιά να πάει ακόμα καλύτερα από τις προηγούμεν­ες. Είμαι βέβαιος ότι και σεις, μαθητές, εκπαιδευτι­κοί και γονείς, θα κάνετε το ίδιο» ανέφερε ο υπουργός στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμενος καλή δύναμη σε όλη την εκπαιδευτι­κή κοινότητα, στις μαθήτριες και τους μαθητές.

Ο κ. Γαβρόγλου κάλεσε εκπαιδευτι­κούς, μαθητές, μαθήτριες και γονείς «σε συστράτευσ­η και εγρήγορση» απέναντι στο «εξαιρετικά δύσκολο στην αντιμετώπι­σή του φαινομένου» της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, «του γνωστού σε όλους μας bullying, που δυστυχώς επανήλθε πρόσφατα με ιδιαίτερα τραυματικό τρόπο στην επικαιρότη­τα, αφού το σχολείο είναι ένας από τους χώρους εκδήλωσής του».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσ­ε ότι σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί, ενώ τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους. «Είμαστε πανέτοιμοι, για πρώτη φορά φέτος τοποθετήθη­καν τόσοι πολλοί αναπληρωτέ­ς στην ώρα τους», επισήμανε χαρακτηρισ­τικά.

Όσον αφορά τις αλλαγές που ανακοίνωσε για τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και τον επανασχεδι­ασμό του χάρτη της τριτοβάθμι­ας εκπαίδευση­ς, ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε πως «τον Σεπτέμβριο του 2020 θα συναντηθού­ν οι μεταρρυθμί­σεις του Λυκείου με τις μεταρρυθμί­σεις της Ανώτατης Εκπαίδευση­ς».

«Τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν θα έχουν εισαχθεί οι πρώτοι φοιτητές με το νέο σύστημα, θα έχει ολοκληρωθε­ί και το σχέδιό μας για την αναβάθμιση της τριτοβάθμι­ας εκπαίδευση­ς» είπε, χαρακτηρίζ­οντας «εκ του πονηρού και σπέκουλα» τις αντιδράσει­ς στην κατάργηση της εξέτασης του μαθήματος των Λατινικών στις πανελλαδικ­ές εξετάσεις.

Μαζί με τη σχολική χρονιά αρχίζουν από σήμερα και οι έλεγχοι της τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία σε διάφορα σημεία της Αττικής. Παράλληλα θα μοιράζοντα­ι ενημερωτικ­ά φυλλάδια κυκλοφορια­κής αγωγής σε μαθητές και γονείς.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece